Gul taxi i Stockholm inte i rusningstrafik.

Jo det man inte gör igår, det får man göra idag.  Hmm jag gjorde idag det jag borde gjort för 3 veckor sedan. Tre veckors stryktvätt blev struket idag, förutom gardinerna som hängde uppe innan julgardinerna. Dom orkade jag inte med. Dom hänger fortfarande på tork fast dom vart torra länge nu.  Nåja dom äter inte bröd där dom hänger, tänker jag. Dom kanske blir raka av själva hängandet.JO du önsketänkande men det får va så. Nu va det inte riktigt strykning jag tänkte skriva om. Utan jag tänkte mera skriva om en liten taxi chaufför. Han som betedde sig lite dumt sist vi var i Stockholm.

 Förra fredagen lite efter halv tre, åkte vi från utbildningen som var i Stockholm. Vi hade bestämt tåg-taxi, vi skulle från utbildningsplatsen som var på Lindhagegatan. Platsen vi skulle till var Centralstationen, för att sedan ta tåget till Uddevalla.  Eftersom vi inte bor i Stockholm har vi inte mycket koll på vart platserna är.  Det var fredag eftermiddag vilket resulterade i mycket trafik. Många bilar har dom i Stockholm. Många!  När vi närmade oss centralstationen, vi skulle kanske få gå i tio minuter. Så sa taxiföraren att han ville släppa av oss lite innan så att vi slapp köerna.  Jag förklarade att jag bodde i en liten by utanför Uddevalla, och jag var helt säker på att han inte visste vart den lilla byn var som jag bodde i. Jag fortsatte sedan med att berätta att lika svårt som han hade för att hitta hem till mig. Lika svårt skulle jag få det att hitta till centralstationen.  Han vände sitt huvud om som om jag hade sagt något styggt.  Efter en stund, var vi som taxichauffören hade förutspått, mitt i trafikköer. Då vänder han sig emot mig och säger titta här förstår du nu vad jag pratar om?  Han visade med hela handen hur fel det var. Jag blev lite skrämd för det kändes som om han skulle slå mig. Jag sa att jag förstod men att jag ville dit jag skulle.   Han suckade argt.  Väl framme vid centralen, så vart han glad över att bli av med oss. Vi fick själva plocka ut våra resväskor.  

Märk väl, vi hade beställt taxin långt i förväg, det stod tydligt på beställningen att vi skulle till tågcentralen även att det var fredag eftermiddag.  Jag tänker att mannen som körde taxin kanske borde ta sig ett annat jobb. Han var riktigt otrevlig och ville inte köra oss dit vi skulle.  Okej  kanske är jag lite hård, han kanske visst kan jobba med taxi. Men han kanske skulle sluta upp med att ta körningar som gick in till centralen, för han borde inse att det alltid är mycket folk och bilar runt omkring där.  Han borde kanske även sluta upp med att köra på fredagar. Då kanske det är extra mycket folk just där. Kanske borde han, kanske inte köra alls i Stockholm, utan kanske, skulle hålla sig i en lite by utanför där han slipper trafiken, människor som verkligen inte vet vart centralen ligger i Stockholm. Kanske borde han köra taxi i vår lilla by. Då skulle han kunna släppa av passagerarna som ska till Ica vid rondellen, då har de kanske 40 meter till ingången och slipper gå fel. Nej, han borde skaffa sig ett annat jobb. Nästa gång jag beställer taxi I Stockholm, ska jag vara särskilt noga med att inte beställa de gula taxibilarna, jag ska också vara tydlig med att taxi chauffören måste vilja köra mig till centralstationen fast det är rusningstrafik. Men Herre min skapare, maken har ju till och med kört bil och husvagn inne vid Centralstationen, där till körde han fel. Hur svårt kan det vara?

Men nog om detta, Lev idag just nu.  Igår är historia och morgondagen kommer först imorgon. Lev just nu. Historia och framtiden, är inget som finns just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: