LYF är ett elciggsbolag.


LYF är den bästa om du frågar mig, de har 3 butiker i Göteborg och 1 i Uddevalla.  Skulle du bo någon annanstans så finns de även som Webb-butik. Jag har varit rökare i en himla massa år, men för fyra fem år sedan så slutade jag att röka vanliga cigaretter. Idag vepar jag istället. Jag skulle inte för mitt liv kunna tänka mig att röka vanliga cigaretter,utan nu är det bara Vejp som gäller.

Har provat olika smaker på oljorna, som man fyller på vejpen med. För mig är det Forest-blend som är bäst. För mig är det även Lyf som har de bästa oljorna. Dessutom har dom riktiga butiker som man kan gå in i. Personalen är alltid hjälpsam och trevlig. Skulle du få för dig att köpa saker till din vejp, och om nu är som jag, som alltid vill köpa lite extra allt, så berättar dom för dig vad du behöver och inte.

Dom är noga med att du ska tjäna på att använda vejp, att kostnaderna för ditt vejpande inte ska bli dyrare än ditt cigg-rökande. Fast det har ju staten nu bestämt att göra ändring på. För skatten på Oljorna kommer att höjas så småningom, (hur mycket bestäms också av resp butik hur man vill justera sitt pris).

Men i alla fall! Personalen i butikerna kan sin sak, det är inte helt vanligt i andra sådana affärer. Skulle du få för dig att börja Vejpa, så är det Breezevejpen jag rekommenderar dig att börja med.

https://www.lyf.se/product/breeze-kit

Den är enkel att fylla på, köper du till en liten Powerbank som är till för just den e-ciggen, så klarar du dig länge. Det finns massvis med olika former av el-ciggaretter, men jag har hela tiden valt att nöja mig med det enkla och simpla för jag är inte så teknisk och orkar inte pilla med det så mycket.

För mig är det bara att fylla på olja, byta brännare någon gång emellanåt. Ladda den på natten när jag sover, precis som med mobilen. Lyf har ett bra system för att jag ska känna att de ser till mig som kund, de har inga rabattkoder,(utan har istället val att ha marknadskraftiga priser) men handlar du av dom (för 1000 kr på 3 månader) så kommer det en värdecheck varje kvartal som du kan nyttja nästkommande köp.

Efter att jag slutade med vanliga cigaretter, så har min kondis blivit bättre, jag hostar inte längre och jag luktar framför allt bättre idag ändå när jag alltid luktade rök. Idag är det meningslöst dyrt att lägga pengar på en fasligt dyr parfym, för cigg-röken döljs inte av den. Så mitt rökande av vejp är win win situation på många sätt.

Jag ringde upp ägaren och frågade om Skatten på nikotinvätskan. Han berättade för mig att staten höjde tobak-skatten med 200 kr/kg, (cigaretter som du faktiskt blir sjuk av, där du kostar massvis för sjukvården då du blir sjuk).(ca 30 miljarder/år) Nikotinoljan däremot, där höjdes skatten med 2000 kronor per liter (vilket inte är så rättvist fördelat) så staten har insett att det här är ett sätt att tjäna pengar. En ännu lite okänd verksamhet (för dem flesta) som kommer att bli större och större. Men det får jag skriva om en annan gång.

Funderar du på att sluta röka, men vågar inte ta steget, prova då Vejpen! Välj ett bra bolag som säljer dem. Här kan jag varmt rekommendera LYF.se – Light Your Fire, där vet dom vad dom håller på med. Det är inte alltid så i andra sådana affärer. Fråga mig, jag vet! Ibland när det varit kris, så har jag närmat mig andra butiker som inte ens kan svara på de enklaste frågor.

Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen den kommer först i morgon. Imorgon det är där borta i framtiden.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: