Bradagsbankbok

Yes!

Den där yrseln jag skrev om är borta. Kanske för denna gång och kommer återkomma men borta är den nu. Å härligt, härligt med stora bokstäver. Idag är nog första dagen som den på riktigt är borta.  Idag var nog första dagen på länge som min kropp var full med energi.  Redan i morse när jag vaknade kände jag hur hela kroppen sprudlade av energi. När jag vaknade så vart det som det ska vara när jag vaknar. Jag liksom hoppar upp ur sängen och kör på med en gång. Kaffe, kolla in min app om hur jag sovit sedan på g. Fixade i köket, tog min Proteindrink och tänkte att så här bra dagen börjar så ska jag göra den bättre. Så jag gick ner i källaren och stannade vid mitt gymrum.  Har lyckats redan nu att träna i alla fall 45 minuter. Idag får det vara den träningen som blir. Har inte tränat på länge, tror jag haft ett uppehåll på en månad eller två. Så nu är det dags igen.

sdr

Hurra, jag på g igen. Har läst mycket på nätet om åkomman med yrseln. Även här pratar dom om träning och åter träning.  Kost ska vara viktigt. Saltfattig kost, träning, undvika stress, är rekommendationerna. Just det där med saltet är svårt för mig, för jag gillar salt. Men ska försöka minska ner det. Likt min artros-höft ska jag nu på riktigt hitta till friskvården i den andra diagnos-sjukdomen.  Tydligen ska den komma i skov, mellan skoven ska man vara bra.  Så här ska jag samla på bra dagar. Tänker att bra dagar, kan vara bra att samla på även utan olika symtom och diagnoser. Tänker att vi alla borde samla in bra dagar, sätta på bra-dagar-bankboken. Tror det är viktigt för själva känslan i livet.  Livet är ju upp och ner ibland. Ibland är det mera ner än upp. Just i sådana perioder, kan det vara bra att gå in och titta i bra-dagar-bankboken, för att hitta till att det inte är alltid ner.

Tänker att vi alla har upp och ner dagar. Ner dagarna är här för att vi ska uppskatta upp dagarna. Upp dagarna är här för att vi ska orka ta oss igenom ner dagarna.  Så börja samla på bra dagarna.

Att titta på småbarns fötter kan höra till bradagsbankboken tycker jag-

Har inte varit ute på uppdrag på länge. Har inte pratat om ADHD, bland folk på länge. Men i sommar kommer det att ske. Denna gången är det på Attention sommarläger, jag har tackat ja till. Jag pratade med en kvinna som hade skickat en förfrågan till (H)järnkollriks. Presenterade mig genom att prata om hur min familj såg ut, hur saker och ting blir här hemma ibland.  Jag ska prata om ADD, vilket för mig är det samma som ADHD fast på insidan.  Man är rik på Dagdrömma när man har ADD, kanske inte alla men ofta är det det som jag får till mig.

 Nu finns det forskning som visar på att vi alla håller på att förlora våra dagdrömmar. De pratar även om att just det där med dagdrömmar, är något viktigt. Man pratar om att dagdrömmarna, får ge vika för våra smarttelefoner, att vi inte längre har tid att drömma oss bort bland dagdrömmar. Så här, som den optimist jag är, hittar jag till en tillgång i ADD som innan varit en o-tillgång. Eftersom Dagdrömmar ibland ställer till det, för den som har ADD så kanske smarttelefonen tar bort en del. Vilket sedan leder till att Add-rikedomen i dagdrömmar blir mera sund. Hm fast det är klart det är nog fortfarande lika enkelt att ramla in i dagdrömmar i skolan. Ni vet det där när man läser matte tal. Lisa har två äpplen, Kalle har fyra och två bananer…

Redan där kan man spåna ut och fundera på vad man kan göra med äpplen, om de är ekologiska, vart dom kommer ifrån, hur dom kommit hit.  Vilket klimat är det, miljöförstöring till isberg. Jo det är ju det, som är det. Så, nå ja, inlägget spånades bort, jag som skulle skriva om bra dagar. Blev föreläsningsbokningen och dagdrömmar. Men kolla vad jag lärt mig, knyta ihop säcken, ser jag.

Ha en bra dag.

Lev idag just nu, igår är borta och förbi, morgondagen den är där borta i framtiden.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: