Attention


Nästa vecka ska jag besöka Attentions sommarläger. Tanken är att jag ska prata om ADD. För ganska så många år sedan så ringde jag läraren för ett av mina barn. Jag skulle berätta för läraren att det var ADD som ställde till det i skolan. Till svar fick jag frågan ADD vad är det? Jo du ADD vad är det?

ADD är ju en variations variant av ADHD, Det saknas H i ADD. Fast egentligen bor det där in i. Ibland syns det till och med på utsidan. Själv har jag fått ADHD diagnosen en gång för länge sedan. I vår familj har vi alla variationer av de NPF diagnoserna. Men det är inte bara det vi är, vi är oss själva också, NPF är bara en liten del som kan ställa till det lite ibland. Fast då handlar det egentligen inte om oss, utan mera bemötande och förhållningssätt där utanför. Lite så är det, finns gränserna och tydligheten så har jag inga problem. Det är mera när jag behöver gissa mig till och försöker klura själv som det kan bli stunder av att ojdå, det där tänkte jag inte på. Eller oj hur blev det nu? Det där med nu nu kan också ställa till det. Nu nu, beror på energin, stress och min dagsform samt inte att förglömma Motivation. Motivationen är nog största problemet.

Vinden i seglet är det som gör att det går undan . Mitt segel saknar ibland vind.

Saknar jag motivation så gör jag faktiskt inte det jag borde göra. Vissa kallar mig lat, och visst lat kan jag vara men, det handlar mera om Motivationen. Förstår inte jag eller tycker något är tråkigt, så går det liksom inte att lägga ner mera än ytters lite ansträngning. Oftast tröttnar jag redan innan jag börjat. Ja, jag vet man måste göra tråkiga saker. Men ibland går det inte. Jag skulle inte för mitt liv kunna lägga ner en massa energi på något som jag inte har intresse för. Däremot kan jag lägga ner timmar, dagar och år på sådant som är viktigt för mig. Jo, lathet du får kalla det för det. Men jag vet det handlar inte om lathet utan att jag saknar motivation, inspiration, intresse. Min motor går inte igång på vissa saker. Men när den går igång då går den på utan att det ens känns. Då kan jag göra underverk. Som till exempel så borde jag nu sitta här och planera in för föreläsningen.

Idag är den stora dagen idag ska det bli till det där bild grejjerna som ska till.

Lev idag just nu, igår finns inte längre här och morgondagen är här först imorgon.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.