Mamma som fyller 75 ska firas. Med Covid-19 tankar i sambandet…

Idag sitter jag ute i trädgården, fast på altanen och skriver. Fötterna uppslängda på en av stolarna datorn i knät. Himlen är mera grå, än blå just nu. Fåglarna mest måsarna, skriker ut sin vällust av att snart är det lätt fångad föda i marken. För regnet ligger och lurar, snart kommer nog de där första dropparna regn. Men jag kommer inte bli blöt för jag skyddas av vår markis. En markis som borde fått sig en rengöra dag. Den borde fått det för längesedan, vacker är den inte. Men den skyddar från regn när det regnar, den skyddar från sol när den bränner. Vackerheten är borta sedan länge, på just markisen. Jag har semester. Har haft det i lite mera än en vecka nu. Husbilen har blivit rastad två gånger under denna tid. Trädgården har blivit fixad, en gång under denna ledighet. Den blev fixad i 30 graders värme, vilket kanske inte var helt smart. Men nu är trädgården gjord för denna gång.

Har just nu ett projekt, med att få bort ett getingbo under vår altan. Jag vet, att man inte borde men, jag vill ha min altan i fred. Vill kunna njuta av min plats på jorden, utan dessa surrandes odjur. Har haft ett projekt med Myr gift vilket inte riktigt funkat. För jag ser allt de där små djuren flyga ner en bit längre bort, från giftet istället. Dom är inte dumma de där små surrande getingarna. Igår var vi och köpte en sprej istället. Vi får se om det kommer funka.

Idag ska vi åka till Göteborg och fira min mamma. Hon fyller 75 år idag. Jag vet Covid-19 jag har haft många funderingar om detta. Jag tänker ta med mig covid-19 tänk. Min mamma flyttade från sitt hus för några månader sedan. Jag och mina syskon, mest mina syskon har gjort det vi kunde med att få tömt hennes hus som såldes för någon månad sedan. När mamma flyttade i början av året,det var då den hemska covid-19 tog fart. Detta gjorde att jag och maken inte varit och hälsat på henne i hennes lägenhet som hon nu har i Göteborg. Frågan är om vi kommer att kunna se den idag. För firandet ska inte ske i hennes lägenhet. Jag tänker det är dumt att gå dit och ha med sig baskilusker, så det kanske får bli senare ett annat år.

Det kanske räcker med att vi har kalas nu. Min syster har fixat något allrum eller vad det nu är där vi kan sitta. Vi hade tänkt utomhus men regnet som hänger i luften, kanske gör det helt omöjligt att fira utomhus. Nåja, ingen av oss här har umgåtts med människor på nära håll, och avstånd, sköta handhygienen, hosta, nysa får vi se till att vi gör någon annanstans än där vi ska vara. 75 år Min mamma har blivit gammal. Känns lite konstigt att min mamma är så gammal. Det säger mig att även jag börjar bli gammal. Nog om det.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon, Just nu har vi här just nu kan vi göra något åt.

Ha en härligt fin söndag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: