Sommarens sista havsbad?

Det finns inget som är bättre än att vakna upp i husbilen. Det fick jag förmånen att göra idag. Kaffet står bredvid mig, från sängen hör jag makens andetag. Nu kopplar jag av på riktigt. Kopplar av på bästa sättet. Idag har jag funderingar på om det blir sista doppet i havet. Såg på informationstavlan att det var 14,8 grader i havet igår. Nere i Skärhamn är badplatsen så bekväm, vilket gör att kanske det kanske blir sommarens sista dopp idag. Kanske sitter jag här i husbilen och skriver det där sista inlägget från husbilen i år. Kanske är det här, den sista husbilshelgen för i år. Vi får se.

Just denna helg är det inte så många dagar vi kommer vara ute. För vi har lite att göra på hemmafronten, sommaren ska in från trädgården. Oavsett om vi är ute och finåker i husbilen flera gånger i år, är Sommaren över. Trädgårdens möbler och krukor behöver vila sig till nästa vår. Dynor ska in, krukor ska tömmas och trädgården ska få sin lite mera tråkiga look.

Huset ska städas lite mera grundligt av mig. Innan har det varit så att Kerstin har kommit och gjort det. Men Covid-19 ställer till det. Ungdomarna har varit sjuka i omgångar hemma. Kerstin är äldre, vilket gör att vi får vara rädda om vår Kerstin och städa själva.

Så nu får det bli mitt jobb att torka väggar, och över skåp, bakom spis och allt va det är. Nu blir det att göra vinter saker. Vem vet kanske hittar jag in till mitt målarrum och får till en tavla eller två. Bara det att tavlorna börjar bli lite många nu, vart ska jag göra av dom där färdiga tavlorna.

Just det jag tänkte tipsa om en sida för dig som gillar att läsa och skriva. Just nu pågår det en Novelltävling. Valentine Crime. Gå gärna in och skriv eller bara läs. Lägg till din feedback på det du läst och dela länken gör tävlingen stor. Självklart har jag lagt in ett bidrag, men det viktiga är inte att jag får röster. Röster utan att tävlingen blir så stor och får många noveller att välja bland. Självklart blir jag glad om du läser just min lilla novell. Novellen kallar jag för Knivbladets Egg.

Nej det är i nuet vi lever, Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon. Just nu gäller det är i nuet vi lever och andas.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d