Träning,härlighetskänslor utan mediciner.

Jag har läst boken om hur man tränar sin hjärna. Känner att det kan vara värt ett försök. Läste den redan för ett tag sedan. Den va så bra så jag har den nu i lurarna om dagarna. Kanske så kan det även handla om att jag är en slow learner.

Idag tog jag steget till att bli mera mig igen. Fick för några månader sedan en spruta i min höft. Vilket ledde till att jag lagt av med min träning. Men med boken i öronen och kunskapen om att jag mår som bäst när jag tränar. Har jag idag igen börjat ta tag i det som är viktigt. Har små-börjat redan innan, men då endast promenad. Men idag efter morgonkaffet runt 8.00 gick jag ner till källaren för att ta tag i det som behövs ta tag i. 30 minuter på crosstrainer 15 minuter på mitt gå band. Jodå det kändes att jag inte tränat på länge. Det blev tufft de där minuterna på crosstrainern men jag fixade det. Tänker att jag i min grund har någon form av kondition, kör jag på nu så kommer jag snart vara på banan igen.

Jag började inte träna för att få mindre kilon. Nej, utan jag har känt av att mitt sinne, känslan i mig själv börjat dala ner. Lite depp tankar har flyttat in, jag verkligen saknar den där härliga känslan som infinner sig efter ett träningspass. Redan innan jag var klar började den där härliga känslan flytta in. Efter duschen mådde jag så där härligt skönt som man bara kan göra efter ett träningspass. Redan nu när jag sitter och skriver det här, känner jag att jag längtar redan till i morgon då jag återigen ska träna. Svettas ordentligt och bara njuta av känslan som flyttar in. Njuta av känslan i att vara på gång igen bor redan inom mig, redan nu. Nu kör vi. Boken jag läst handlar just om träning och hur motionen gör att hjärnan funkar bättre… Det är den där fantastiska hjärndoktorn eller psykiatrikern Andres Hansen som skrivit boken. Hjärnstark Hur motion och träning stärker din hjärna.

Jag har även haft boken Fördel ADHD var på skalan ligger du? i mina lurar. Just den boken gav mig kraft och hopp. Jag är ju en av dom som inte äter medicin. Jag har haft träningen som något som gör mig mindre adhd-symtomig. Där mina o-tillgångar av ADHD blir mindre av träning. Mina tillgångar av min ADHD försvinner inte av träning, utan ibland till och med så att de blomstrar till ibland. Jag provade medicin för många år sedan och det funkade ett tag. Men fick sluta för det blev för många biverkningar.
Nej nog för idag.

Lev just nu, igår finns inte här och är inget vi kan göra ogjort. Just nu kan vi göra något åt och det vi gör idag kan vara steg till en bättre morgondag genom vår val. Jag redan nu längtar till morgondagen då jag igen ska träna på morgonen.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: