Jag valde lycka, den här första dagen i resten av mitt liv.

Idag vaknade jag på jobbet. Det blev två timmar att jobba, tills jag skulle åka hem. I tanken hade jag att det får bli en tavla till. Men si där, så blev det inte.

När jag kom hem så berättade maken att både min son och dotter hade ringt om att idag är det fint väder, idag är det pulkabacken som gäller. Maken iväg till affären, köpa fika samt termos. Efter det kokade vi choklad, packade en lite påse med snö-fika. Sonen och hans familj kom. De parkerade bilen utanför här, efter det gick vi promenaden till Kyrkbacken som är populär här i byn. Där var redan dottern och hennes familj, även farmor och farfar.

Lille Alfred hade både mormor och morfar vilka är vi, farmor och farfar samt mamma och pappa med sig till pulka backen. Lillflickan Emilia hade mamma och pappa samt farmor och farfar vilka då blir vi igen.

Oj vad dom åkte. Rullade sig i snön, provade på lite allt möjligt.

Efter en stund där i backen blev det fika paus med varm choklad och lite bullar, muffins. Det behövdes att värma upp sig med varm choklad, för oj va kallt det var. Jag frös om mina fötter, trotts att jag hade dubbla strumpor och vinterstövlar.

Innan vi bröt upp för dagen blev det kramkalas för de små kusinerna.

Idag är första dagen på resten av mitt liv. Det är mitt ansvar att se till att jag är lycklig.

Jo, idag gjorde jag det. När jag tänker efter. Tanken när jag åkte hem från jobbet var: att göra en tavla. Men även att jag skulle ägna dagen åt att ha soff-häng, vila och bara vara. Jag hade kunnat säga nej, när maken berättade att det var pulkabacken som gäller idag, att jag inte orkade.

Men jag valde istället att säga ja, tack vad roligt det ska bli…. Fast jag hade jobbat jour, var trött och ville gömma mig för omvärlden. Jag tog tillfället i akt, valde lycka i just den där stunden när maken berättade om planen för dagen. Det gjorde att den här dagen som är första dagen på resten av mitt liv. Det blev en dag av lycka som jag kan segla tillbaka till en sådan där lite mera grå dag.

Många ord blir det när tankarna flyger och far runt i mig. Men nog för idag.

Lev idag just nu, igår är inget som finns kvar, morgondagen den kommer först i morgon. Gårdagens händelser är inget vi kan göra något åt. Det är här, just nu i den stunden som vi faktiskt kan välja hur vi just i detta tillfälle ska må.

Det handlar inte om hur man har det utan om hur man tar det.

Just nu lever du och andas.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: