att utmana sig själv

kan vara mil i utveckling för en själv, bara något ynkligt för någon annan.

Det får ett inlägg redan vid den här tiden. Det blir ett morgonkaffe inlägg. En ledighets dag är det i dag. Jag gillar ledighetsdagar när jag är helt ledig. Idag är det en sådan skimrande dag. Idag är första dagen på resten av mitt liv. Den här första dagen på resten av mitt liv har jag tänkt mig börja jobba med den största skyldigheten i mitt liv.

Jag är skyldig mig själv att välja lycka i situationer som bor i livet. Redan i morse då när jag vaknade så var tanken i mig. Vid första smutten av kaffet så hade jag tanken: Jag är skyldig mig själv att välja lyckan idag. Tänker mig, att jag ska jobba aktivt med detta idag.

Ett sätt för mig att välja lycka är mina färger och mina canvasdukar. Det spelar ingen roll om de redan är färger på mina dukar. Är det dukar som inte ger mig något, så tänker jag att det behöver ny färg och ett nytt uttryck. Vissa målningar är mera utan uttryck och behöver göras om då är det perfekt att göra om inte göra rätt utan bara göra om.

Jag har en kollega på jobbet som är en vacker genomklok lagom tjock man i sina bästa år. Han är inte alltid snäll, det behöver man inte vara tycker jag. Men han är omtänksam till framtida tider. Han säger inte saker man vill höra, men han säger saker man behöver höra.

vissa utmaningar i mig själv är större än andra trappan här är nog den största jag gjort, i alla fall i närtid.

Igår var en sådan där stund som man inte vill vara i men behöver vara i. När jag minst vill utsätta mig för situationer som jag inte vill vara i. Så är det sådant som han pratar om. Säger saker som liksom är utmanade och kloka. Tid är ett problem som jag har, tid, planering och situationer som jag inte tycker om.
Jag kommer ju sällan försent, jag gillar inte när folk får vänta på mig. Jag är noga med att passa tider. Det gör att jag gärna lägger till i stället för att dra ifrån.

Jag hade en tanke om att jag åker kl 16. Då har jag god tid på mig om det skulle hända något. Mina kolleger sa nej, inte behöver du åka så tidigt. Så jag väntade försökte med kvart över och min kollega log. Jag fick ha många kilo is i magen för att vänta en kvart till. Men det gjorde jag. Väntade och väntade sedan äntligen på väg. Tänkte att eftersom jag har något jobbigt att göra, ( Vilket var att tanka bilen) så gör jag detta med en gång.

I min privata bil så trycker jag på en knapp, för att öppna tank-luckan. Det hade inte jobb bilen. Tog en stund innan jag ringde och frågade hur #fult ord# jag får upp tank-luckan. Efter någon minut lyckades tanka utan problem. Jag som inte tankar bilar mera än om jag måste, kände mig stolt över min insatts. Då efter när jag sedan satt i den fulltankade bilen.

Resan som skulle göras blev en resa i ångest, för det vart halt kände jag när jag till sist satt i bilen och gasade på. Fick lätta på gasen, köra lite lugnare och åkte emot klockan. Kom sent dit jag skulle men, utan incidenter. När klockan blev så mycket som den skulle vara när jag var framme, bodde jag i tanken med min kollegas ord.

Men det spelar väl inte någon roll om du kommer någon minut sent. För mig gör det. Men jag vilade mig i hans ord, vilket gjorde resan gick bra. Utsatte mig för två av mina mindre roande situationer igår. Situation ett inte ha gott om tid. En snäv tidsplan, dessutom själva tankandet. Att tanka bilen är inte min favorit. Ska jag tanka bilen så ska jag liksom bara göra det, inte ha en tid att passa i alla fall.

Till och med köra under tidspress, komma lite sent vilket inte ens finns på min karta. Igår gjorde dessa tre moment och faktiskt så hände det inget farligt. Utan bilen blev tankad, jag klarade av att köra bil lagligt, utan farliga omkörningar tog hänsyn till väglaget och kom faktiskt försent. Inget farligt hände. Världen gick inte under det blev en seger i mig. Fick mig lite social färdighetsträning på köpet.

För kommer man lite sent så är det att be om ursäkt att de som väntade hade fått vänta.

Det kanske inte är världhändelser, men för mig är det att rucka på mina gränser. Det är utmaningar som jag inte vill göra. För mig är gårdagens händelser stora. Jag klarade det! För mig blir det flera steg i att: Japp jag klarade det!!! Jag har en erfarenhet av att det till trotts alla utmaningar gick bra.

När jag sedan kom tillbaka till jobbet så berättade jag för min kollega om mina strapatser var på vi gjorde have 5.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon. Just nu gäller igår är historia och igår är historia som jag idag tar till erfarenheter av att jag lyckades att göra saker jag inte gör. Jag utmanade mig själv.

Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: