Renoverar och bor i kaos.

Idag vaknade jag på jobbet. Trotts att jag sovit på jobbet, har jag varit ovanligt pigg idag. Har till och med gått min dagliga runda för att få stegen. Är med i Samsung utmaningen denna månaden, då ska man få ihop 200 000 steg under månaden. Jag har tusen steg kvar att ta sedan är jag i mål för månaden. Lär bli mera än de där 200 000 stegen. Gillar’t som man säger, gillar’t!

Har faktiskt glömt av mina kaffebönor men gör de där bra sakerna ändå. Idag har jag skrivit ner tacksamheter vilket jag alltid gör. Hittat till de fem grönsakerna tagit två promenader och druckit mitt vatten dessutom så började mitt ät fönster efter kl 14. Man behöver inte äta alla mål lite små fasta är bra att göra ibland.

Vårt sovrum börjar visa på nyanserna som ska bli det nyrenoverade sovrummet. Det ska gå i grått och vitt då vi har vita möbler till sovrummet. Gråa väggar och färgsprakande egen gjorda häftiga tavlor. Kommer bli grymt snyggt.

Självklart som alltid, när vi hittar på saker så blir det en sak, som leder till att det blir en till, som flyttar till en annan del av huset som leder till nästa. Vilket sedan blir ett fullständigt kaos. Kaos med stora mått. Pust och stön.

Jag lovar dyrt och heligt att efter när detta kaos är klart, ska jag coola ner med just hitta på nyheter på insidan av vårt hus. Dammigt, Japp det kan jag lova dig. Stökigt, japp helstökigt på riktigt. Totalstökigt. Igatan stökigt till och med.

Längtar tills jag igen får i ordning, men innan det är i ordning så att jag blir nöjd. Ska sovrummet bli klart, två garderober var av en stått i vårt sovrum innan, den andra står just nu i pannrummet utan någon funktion. Dessa två ska få bo i köket vilket 1 ska bli skafferi och det andra ska bli återvinningsskåp och städskåp. Där ska alla mina fantastiska städmedel få bo. Städskåpet som blev till en gång när jag inte tänkte riktigt som jag borde gjort. Kommer sedan återigen bli min garderob. Maken vill att jag ska rensa kläder, innan jag fixar till min garderob. M på det örat här jag inte riktigt. Jag tänker i stället att jag hittar ett system så att det blir mera plats för alla mina kläder.

Skafferiet som vi har idag, ska bli mitt målarskåp och ska få bo inne i min Målarverkstad. Där inne ska alla mina ritblock, pennor, penslar och färger få bo. På ett strukturerat sätt, så jag alltid hittar det jag söker. Som jag sedan kan gömma undan när jag inte målar. Kanske, kanske kommer jag få ett målarrum som är mera inbjudande, än det är idag. Idag slåss jag nästan om platsen för där är färger högt och lågt, penslar i massor och oändligt mycket ritblock och annat som skulle kunna ligga i ett skåp i stället.

Min kollega som är ordentligt duktig på att sortera och slänga, har erbjudit sig att komma hit och hjälpa mig. Sortera bort sånt som jag inte behöver och har för mycket av. Ena stunden tänker jag: Yes kom hit hjälp mig. Andra stunder, nej men nej det går ju inte. Ska jag slänga det kan ju komma till användning. Jo, just det där sista, just det där med att slänga. Garderoben som står i pannrummet är ett sånt där, men vi slänger det. Där jag sa: ställ det i pannrummet det kan komma till användning. Myser samtidigt som jag skriver det här. Den kan komma till användning. Hmm, jo den gör ju det den ska bli ett skafferi eller städskåp nu.

Nej nog om detta….

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller och just nu sitter jag här och skriver så här den första kvällen på resten av mitt liv. 1% metoden är med mig även 5 minuter.
Ha en fin kväll.

Vill tipsa om min sida på Face-boken.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: