Miljötänk och grå tankar…

Idag vart det en lång trötthets dag. Slutade jobbet idag vid 9.30 hem sov en stund lagade mat. Möte via Teams och åt middag. Stegen saknades idag, vilket gjorde att vi fick gå en promenad efter middagen. Jag har beställt lite olika fröer, för att göra groddar. Dom hade kommit till Macken här i byn.

Promenaden fick bli till Macken. Självklart hade jag beställt ekologiska groddfröer. Då är det bra att gå, för det blir mera ekologiskt att hämta dom genom alla stegen. Hade vi tagit bilen så känns det som om ekologin inte blir hållbar. En tur till återvinningen blev det med plast och kartongpapper. Ekologi där med, eftersom vi gick. Gillar verkligen mitt nya tänk. Jag kan verka i det lilla. Det gör kanske inte det bättre, jag åker bensinbil till jobbet. Men, jag tar ansvar över tiderna mellan jobbet, använder mig av min kropp istället för att ta bilen i tid och otid. Dessutom får jag till stegen för dagen.

Tänker att det är i det lilla det där som är små steg till något större som vi faktiskt kan påverka. Visst mina steg och mina turer utan bil gör kanske inte så stor skillnad. Men det gör skillnad i det lilla. Dessutom sparar jag bensin, får motion och frisk luft. Vilket inte är helt fel.

Har två dagar kvar att jobba innan ledig helg. Denna helg är en kort ledig helg men, ändå ledig. Jag behöver ledigheten för det känns som jag går på knäna. Måste hitta sätt att vara ledig, hinna vila upp mig.

Maken pratar om husbilshelg, visst det skulle varit trevligt men jag vet inte om jag orkar. Vill fixa till en tavla eller två för det finns de som vill köpa tavlor av mig. Just nu har jag inte något som jag vill sälja. Något som är värt att sälja. Kanske är det just husbilshelg, jag behöver för att vila upp mig på riktigt. Tavlorna får vänta kanske. Har några lediga en dagar nästa vecka. Ursh känner att jag bara skriver energislöserier just nu, så jag slutar här.

Låter som det är jobbigt att jag fått förfrågningar, om att göra tavlor. Vilket det inte är, jag är glad över att någon faktiskt vill att jag ska måla dom en tavla. Känner mig hedrad över att någon eller några vill ha en tavla boendes hos sig, som jag gjort.

Nej nu ska jag sluta blir en bättre dag imorgon.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller och just nu ska jag in i duschen för att göra kväll. Ha en fin kväll.

God natt.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook