Förkylning och Covid….

Här har vi varit i förkylningens tecken, länge tyvärr. Först var maken förkyld, sedan jag och vi testade oss för Covid. Efter några dagar kunde vi andas ut och känna okej bara vanlig förkylning. Veckan efter va det lillkillen som blev sjuk. Testet han hade visade tyvärr på Corona, så det blev att hålla avstånd och försöka undvika smitta. När vi pratade med vårdcentralen samt 1177 så fick vi till oss att nej, ni kommer nog inte undan. Men vi kämpade på här hemma, eftersom jag själv va lite förkyld så var det ändå avstånd. Men när han fick svaret på Corona så blev det: Håll dig på ditt rum. Vi gjorde mat och ställde den utanför hans rum. Disken som blev, fick stå i rummet några dagar. När det finns Covid i huset, är i alla fall jag lite extra känslig och känner symtom i kroppen hela tiden.

Mest var det nog oro men, även så var jag snorig och hostig. Hostig och snuvig är jag ännu men, nu är det bevisat ännu en gång att det bara är vanlig förkylning. För fem dagar efter sonen fick sitt svar, fick vi testa oss igen. Även då var det negativ. I min värld blir det vi är grymma på att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna. Vara noga med att undvika smitta. All handsprit jag köpt under året börjar nu ta slut. Eller i alla fall visa på att vi faktiskt använder det ofta. Den säger mig till och med att jo, nu får du nog handla lite till så det finns.

Vi kan andas ut även denna gången, fast det var så nära denna gång. Lillpojken är åter frisk pigg och gick idag till skolan. Just nu är han ute vid någon sjö och fiskar. Han ringde hem för en stund sedan och frågade om vi ville ha en Gädda. Men där blev det nej, nej tack sådan fisk äter vi inte. Hade min farmor levt så hade hon blivit glad för sådan fisk. Men där skiljer sig likheten mellan min farmor och mig. No, no igen gädda här inte.

Ta hand om dig och om du nu skulle tro på dumheten att Corona inte finns och inte är så noga så ren dumhet den finns och den finns på riktigt. Håll avstånd, tvätta händerna och var rädd om dig. Du är värd det jag lovar.

Lev idag, just nu, igår finns inte kvar och morgondagen finns först imorgon. Just nu gäller och just nu är ditt första nu på resten av ditt liv.

Får bjuda på en liten tavla som jag är ganska så nöjd med.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook