Den första söndagen på resten av våra liv…

Sitter just nu och njuter av den andra sista koppen kaffe. Jag har allt varit vaken en stund, njuter av hur måsarna skriker utanför husbilen och hör makens andetag. Det är morgon, söndag morgon och jag försöker få ut de där sista av dessa dagar i husbilen.

Igår var jag på Thaimassagen, idag känns det i kroppen. Precis som förra gången då jag var på massagen, blev det en natt med god nattsömn. Är lite öm i kroppen men, höften som hon gick in för att töja ut och skaka rätt. Visar mig inga symtom på att tagit skada. Utan mera tvärt om. Jag är mera rörlig och värken som brukar väcka mig, lyser med sin frånvaro. Jag är grymt imponerad. Att jag inte vågat prova innan är dumt.

Idag åker vi hem, packar upp och gå in för denna nya vecka av jobb. Men inte från imorgon. Nästa helg jobbar jag, då lär det inte bli någon husbil. Jag längtar till semestern. Längtar till dagar där de oskrivna bladen skrivs i stunden. Fast jag längtar så är tiden just nu, den som är härligast. Den där tiden när man längtar och har allt det hägrande framför sig.

Gårdagens måltid var fantastiskt god. De bakade potatisarna var perfekt bakade, i den lilla Omnian. Auberginen och svampen smakade fantastiskt gott. Så gott att jag hoppade över köttet som maken grillat. För två år sedan köpte vi nya tallrikar till våra dagar i husbilen. Jag är så nöjd med dom, de är så vackra. Till potatisen hade vi tre olika sorters smör Vitlök, persilje samt trepepparkorns smör. Pepparkornssmöret var det som tilltalade mig mest. Tänker att det ska jag prova själv att gö, då smaker smör alltid bäst. När man gör det själv asså.

Innan vi skaffade vår lilla omnia saknade jag ugn i både husvagn och nu till sist husbil. Men Omnian, den visste hur man skulle sluta sakna ugn. den går att göra allt i. Jag har både bakat, gjort suffléer och gratänger men bakad potatis är den bara bäst till. Det tar ca en timma att baka lagom stora potatisar i den. Tar man vanliga lite större potatisar som är mjölig, så blir det bäst. Det behövs inte köpa de lite dyrare stora bakpotatisarna.

Nej nog om detta nu ska jag göra morgonen till min. Vill bara visa min fina vägg hemma med alla tavlor som blivit till, det senaste halvåret. Maken överraskade mig att spika upp mina tavlor, medans jag gjorde det årliga besöket hos min revisor. Eftersom Covid bott hos oss under året så var besöket ett kortare besök, då det inte fanns så mycket att redovisa. Inte en enda gång, har jag varit ute och pratat om De olika diagnoserna och dess tillgångar. Det vart inga inkomster bara lite utgifter. Covid gjorde att det fick bli tavlor istället för ord på väggen i företaget.

Just den här tavlan är grym känner jag. Den är så bra att det inte går att bara gå förbi den, utan jag måste stanna till och titta en extra gång på mannen som döljer sig där bakom. Vem är han, varför så ledsen och vad vill han säga.
Det har blivit en del tavlor detta halvår.
Känns så härligt att komma in i vardagsrummet och se alla dessa tavlor.

Nej nog om detta Lev idag just nu. Igår finns inte kvar, Morgondagen kommer först imorgon. Just nu är det som gäller och just nu är det första just nu, på resten av våra liv. Ta hand om dig och ha en härligt fin Söndag.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook