Service med stort S.

Då vart det morgon igen. Idag vaknade jag i min egna säng, här hemma. Gjorde mitt gokaffe i den riktiga kaffemaskinen. Idag smakade kaffet extra gott. Tvätten tvättades igår, idag kommer vårt lilla barnbarn. Vi skulle ha campat i Mellerud idag men, tyvärr så var det för långt att åka för föräldrarna. Tydligen går det inte att ha barnstol i vår husbil. Bilen saknade någon isofix eller vad det nu hette.

Alltså jag bara måste skriva om den otroligt fina service, vi blivit bemötta med hos Erikssons husbilar och husvagnar. På riktigt, jag trodde inte sådan service fanns längre. Vi åkte till servicen i måndags. Då saknade dom delar, att fixa både duschen och motorfelet. Sådant kan ta tid att få hem, tänker jag. Men de här människorna fixade så alla delar fanns tillgängliga till onsdagen.

Igår morse gav vi oss av tidigt från Töreboda Camping för att komma i tid. Under resan till verkstaden ringde dom. Berättade att dom hade fått återbud, frågade om vi kunde dyka upp tidigare än 13.00. Vi berättade då att vi hade en tid för motorfelet kl 11. Men vi hade tänkt att vi säkerligen är på motorverkstaden innan tio. Fast vi visste inte om han kunde fixa motorn innan 10.

Väl på motorverkstaden så hade han tid. Han tog in den direkt, fixade till det lilla reningsfiltret på en halvtimma. När det var klart, åkte vi till Husbilsverkstaden där dom fixar till allt som är fel utan motorn. Killen som skulle laga avloppet i duschen, var utvald redan på måndagen. Hon som fixade och trixade med bokningarna, ville särskilt att just han skulle fixa. Han hade aldrig lagat just ett sådant fel, så han var lite osäker på om det skulle gå. Själva lagningen skulle ta tre -fyra timmar, hade han redan berättat.

11.00 satt vi vid deras bord, kollade utsikten från deras verkstad. Käkade plommon och glutenfria havrekakor, kom på att den där utsikten var la inte så mycket att hurra för. Maken planterade en plommonkärna i gräset. Har hört att man ska plantera ett träd på bucketlisten. Funderade på hur vi skulle få tiden att gå. Själva Stentorp promenerade vi igen redan vid motorservicen.

Efter att våra plommon och kakor var uppätna, gick vi till Erikssons husbilar och husvagnar. Kollade lite på lyxvarianterna av husvagn. Inte för att köpa utan för att få tiden att gå. Självklart gick vi och hälsade på vår lilla fina Hobby-Tomcar, den ligger nu ute till försäljning. Pärlan som har varit så mysig, alltid fungerat och aldrig någonsin svikit. Funderar ni på att köpa husbil, så är Hobbyn en perfekt första bil. Så mysig när man sitter i bo-delen på kvällen. Att vi bytte berodde på slumpen och på att maken ville ha större garage.

Nå väl, nog om TomCar. Efter att vi kollat runt en del, gick vi åter tillbaka till husbilsverkstaden och tänkte att vi slår ihjäl tid med att bara sitta i solen. Njutit av utsikten hade vi redan gjort, det gick ju fort det med. När klockan närmade sig tolv, kom killen som lagade duschen ut, han berättade att han lyckats få till det. Han var nog klar redan till halv ett. Vilket han var.

13.35 var vi åter husbilen för att styra hemåt. Men under väntan på husbilen, hade jag ringt till bageriet som gör så gott glutenfritt bröd. Detta för att höra mig för, vilken affär som sålde brödet i Lidköping. Det fick bli att vi stannade till i Lidköping. När man är i Lidköping, är det nästan ett måste! Att stanna till på Husvagns Svensson. Detta för att kolla in prylar som är bra vid camping. Det blev en ny lite större matta som passade perfekt, i färger till både bil och markis. Frågade även efter två knoppar och en stolsfot, vi tappat under året till en av våra stolar vi köpt där. Vi hade tur och fick två knoppar och en stolsfot av en stol, som de haft som utställningsobjekt. Dom fick vi gratis.

Där efter blev det att köpa på oss lite bröd. Det såldes på Ica kvantum. När inhandlandet av bröd var klart, blev det lunch precis utan för Lidköping. Efter lunchen blev det att åka hem. Plocka ut lite mat som vi handlat till kvällens grill, Tvätta och sedan njuta av tid på altanen.

Nu med detta skrivit, är det bara att vänta på vårt lilla barnbarn. Lär bli filmtittning i husbilen idag. Hon var ju så sugen på att campa i husbilen. Tror det duger om vi gör det här hemma på uppfarten. Maken får fylla den lilla bassängen med vatten, blir det bad med 🙂

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon. Just nu är det som gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: