När glass blir till Kilogram

Idag vaknade jag tidigt lite innan 6.00. Det blev att jag gjorde lite gröt, till maken så att han fick i sig lite frukost. Nu vet jag inte om han gillade det, jag gjorde snabbvarianten. Vilket blir inte så stor ansträngning och mikro gjord gröt. Till mig själv blev det kaffe med soffhäng. Så börjar morgonen alltid för mig, oavsett om jag är ledig eller jobbar. Men det där med soffhänget, blir kortare när jag jobbar.

Under våra resor under semestern, blev det många glassar för mig och maken. Guda goda glutenfria, laktosfria glassar från Oatly. Glassarna blev tyvärr till kg. Detta ledde till, att nej nu i gatan ska jag ta tag i det. Nu räcker det. Redan i söndags kväll började jag. Det fick bli mackor utan smör. Ost och grönsaker fick pryda smörgåsen i stället.

Igår blev det mikro gjord gröt med äpple och kanel. Vilket faktiskt är riktigt gott. Så gott att det fick bli samma idag. Smöret har uteslutits på mackorna. Mackorna har blivit en macka med massor av gurka, tomat och lite keso. Vilket är gott om man har lite salt på.

Lunchen igår blev bananpannkaka med keso. Idag blir det kalkonkött fyllt med keso och massvis med grönsaker. Igår till middagen blev det korvstroganoff, men som alltid på mitt egna vis. Denna gång en fettfri variant, med massor av grönsaker från våra grönsaksbäddar. Där till med lite chili, från våra odlade chilibuskar. Idag ska det bli pasta med Porchetta. Självklart massvis med grönsaker.

Det där med träningen måste till, mera än stegen jag tar varje dag. Men jag har lärt mig, insett att när jag går all in, då blir det stopp. Tänk vad jag lärt mig, under årens lopp. Så jag får nöja mig med stegen ännu. En vana i taget. Tänker att målet ska bli tre veckor, med sundare mat. Efter det får det bli att ta tag i träning igen. Funderar på att damma av mitt gym i källaren, eller om jag till och med ska skaffa simnings kort. Men ännu så länge får det räcka med mina promenader, som jag gör.

Här hemma öser regnet ner just nu. Men enligt appen, ska det bli bättre väder redan imorgon. Solen ska lysa Onsdag, Torsdag , Fredag och Lördag. Maken ska boka ställplats på Wiggersvik, Fredag till Söndag.

Det blir lite firande igen, av den nya husbilen. Nu när han ska få besöka Wiggersvik, då får det bli kräftfest och husbilsmys. Tror han gillar det, den där husbilen. Fast den där husbilen… Snart måste vi hitta ett namn till honom/henne eller är det hen kanske? Nej för mig är det en han. Varför vet jag inte.

Kanske blir de sista soltimmarna för i år. Men jag är fullvaccinerad så jag funderar på solarium. Jag behöver ju solen även på vintern, för att inte ramla in i mindre bra mående. Dessutom känner jag mig fräschar, när mitt skinn är lite solbränt.

Mot nya mål. Japp, jag klarar det det är liksom bara att göö. Och göö det kan jag.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. De val jag gör idag, blir resultat i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: