En papperskorg hade vart ett bra alternativ.

Igår åkte vi hem från Kungshamn. När vi kom till Uddevalla stannade vi för att handla på Citygross. Då stod det två killar en bit ifrån varandra, med var sin städvagn. Dom plockade sopor efter lördagskvällens bravader. Asså dom hade nog behövs vara flera än två, för det var väldigt mycket sopor. Där låg påsar med skräp från Mc Donalds, sönder slagna flaskor och annat. Vi fick åka försiktigt för att inte köra sönder våra däck.

Jag stannade och pratade med killen som städade. Han lät väldigt uppgiven. Innan vi hade handlat, hade han redan plockat upp fyra stora sopsäckar med skräp. Fyra sopsäckar på en parkeringsplats! När vi kom ut från handlandet så hade han plockat fyra till.

Men på riktigt, hur svårt är det att slänga skräp? Hur kul kan man ha på en parkering, utanför ett köpcenter? När jag kom hem, frågade jag sonen, även han hade varit där. När man frågar honom så hade självklart inte, han slängt något skräp. Jag tänker att han nog hade varit med och bidragit, till svineriet där. Men på riktigt, hur svårt är det? Vi måste verkligen ha ett snack med våra bilburna ungdomar. Vi föräldrar har väl lärt dom mera än så? Har vi inte det Så är det på riktigt dags nu. Det borde inte stå två killar från samhall och plocka upp skiten från lördagskvällen, det borde dom som hade så roligt med att skräpa ner göra!

Det är dags nu alla föräldrar, att ta den där kursen i att plocka undan efter sig själv. Ja, så är det det är faktiskt! Vi föräldrar som borde gett den kursen. Redan innan ungarna började skolan. Den kursen har tydligt missats. Plasten i havet, har det skrivits och pratats en del om men vi har glömt av svineriet på land. I och för sig, så är det inga fiskar som får i sig den skiten. Men fytt i satan hur mycket skräp kan man slänga? Nu är det dags att kavla upp ärmarna, lära våra ungar att plocka upp efter sig.

Inte fan vill vi att dom ska svina ner så på bara en kväll. Vi borde väcka våra små gullegrisar redan kl 7 på morgonen, för att köra dom till Parkeringsplatserna på söndagsmorgon så att dom kan städa upp efter sig själva! Eller så borde dom ta en del av sitt kära studiebidrag och lämna till killarna som städar. Dom kostar pengar i sina löner, det är något som vi alla får betala för på ett eller annat sätt!

Nej skärpning!!! Det är dags nu att göra något åt det där med nedskräpning. Snacka med era ungar! Nästa bilträff dom ställer till med, är det min ungen som kommer väckas redan kl 7 på morgonen. Jag kommer rusta upp honom med sopskyffel och sopsäck! För då ska även han bidra med att plocka skräp!!!

Det är vårt förbannade ansvar!

Lev idag just nu, det är i nuet vi kan göra skillnad, det är dom val vi gör just nu som kan göra andra resultat i framtiden. Framtiden är inte just nu men där borta i sedan. Igår finns inte kvar. Just nu finns.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: