Impulsköp är mitt andra namn.

Idag blir det en lång dag på jobbet. Sånt är det ibland, ibland är det långa dagar på jobbet, då är det bara att gö.

Jag har en chef som tycker det låter roligt när jag säger gö… han har kommenterat det flertalet gånger. För det heter ju göra. Jag har verkligen försökt att ändra på ordet gö till göra, det är inte så enkelt. Har man som jag sagt gö hela livet, kommer det nog heta gö resten av livet.

Jag ska gö det, jag ska göra det. Bor det i att jag kommer från Göteborg kanske eller har det att göra med att jag inte har hört ra i ordet? Vet inte men, jag inser att det antagligen kommer att bli gö flera gånger.

För många år sedan så hade jag en kollega som när jag slutade på det jobbet, sa han, håll kvar i din göteborgska när du bor där på dal. Vet inte om jag gjort det, vet bara att jag tycker det låter ganska så fult när tjejer, och damer pratar Göteborgska. Det låter så tillgjort eller grovt på något sätt. Låter det så som jag hör det, hoppas jag verkligen att jag inte pratar så. Nåja sin dialekt kan man inte göra något åt.

Även om jag kommer från Göteborg, tror jag inte att jag någonsin igen vill flytta dit. Kanske har jag flyttat klart i mitt liv. Har bott här uppe på Dal, i väldans många år nu. Skulle jag få för mig att flytta, får det nog bli neråt Kungsbacka till. Då kommer jag ha bästa badplatsen nära, bara några km bort. Fast jag tror jag flyttat klart. Jag har ju till och med bestämt att om tre fyra år ska vi sälja hus och våra saker för att bo i vår husbil.

Hade en tanke om att börja sortera och göra måste spara lista. Det har gått så där med det. I Torsdags köpte jag ur snygga prosecco och vin-glas på guldfynd.

Kanske en dålig bild för här ser man inte att det liksom skimrar i Guld. Dom där glasen bara sa till mig: KÖP MIG!

Det kanske man inte ska göra, om man ska göra sig av med allt man äger och har, för att bo i husbil. I alla fall ska dom inte vara av glas, de där glasen då. Men det är dom. Kanske får jag hitta ett sätt, att förvara dom så jag kan ha dom i husbilen. När jag var där på Guldfynd för att handla doppresent, bara dom stod där. Dom var det första jag såg där, det tog lång tid där inne på guldfynd. Ju längre tiden gick, vart det svårt att inte köpa de där jätte fina glasen. När vi kom ut ur affären berättade maken, att dom inte ens gick att diska i diskmaskinen. Men, vad gör det…. går ju fort att diska upp ett glas. Dessutom så ska vi bo i husbilen om några år då har jag inte någon diskmaskin. Kanske får jag spara förpackningarna och ha glasen där när glasen ska bo i husbilen.

Hoppla- hoppla det här inlägget blev inte alls vad det skulle vara i tanken. Det jag hade tänkt att skriva får jag skriva en annan gång känner jag. Det här blev ett inlägg om gö, Göteborg, Kungsbacka, badplats, glas och om vår husbil Lvl^. Hmm, sånt är det ibland, ibland är det om allt och inget alls.

Nog om detta, Lev idag just nu Igår finns inte kvar och morgondagen är där borta i framtiden. Där borta i framtiden låter spännande på något sätt, i alla fall för mig. Just nu gäller det är i nuet vi kan göra något åt och blir resultat i framtiden.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: