Det blir allt en dag idag med….

Fast det är en trötthetsdag…….En dag i dimmans tecken. Igår hade jag svårt att somna, gick upp ur sängen var mitt första fel, sätta sig och kolla in plattan och spela lite spel, andra felet. Mitt tredje fel eller egentligen det första var alla snurrande tankar. Jag glömde mitt tvättstreck som jag brukar använda mig av. Fjärde felet var min tinnitus som jag alltid har. Den var totalt borta. Jag brukar ju somna till de ringande tonerna i huvudet.

Idag har det varit att gö saker för att hålla mig vaken. Att gö saker idag är inte svårt, finns tvätt att tvätta, diskbänk att skura. Disk i maskinen och allt sånt där plock. Det är bara det där med ADHD som ställer till det. För det blev att börja med att torka av diskbänken, då var trasan smutsig och den behövdes tvättas. varpå jag går ner för trappan och hittar mera tvätt. Glömmer av köket och börjar att sortera tvätten. Hittar till datorn, och ser hur rörigt det är på mitt skrivbord som jag börjar rensa. Kommer på att golven behöver roboten och går upp för att köra schemat på den. Fyller på vattentanken och kommer på att rensa dammsamlaren. Glömmer av att starta dammsugaren.

Inget , Inget alls blir klart idag. Nu sitter jag här och kommer på allt jag hade tänkt, att göra idag. Nä dumt när sömnen och all min kunskap, om den där förj…sömnen är som borta. Det kommer att bli en sådan där soffhängsdag. Där jag streamar film som jag sover till. Nää min skapare vad negativ jag blev idag. Nu vill det till att hitta till det där braiga i dagen.

Får hitta till det som gör dagen, till en bra dag. Jo, jag har vägt mig 6.2 kg mindre. Det är bra. Det är bra att jag är ledig idag så jag slipper ha den här dimman i huvudet, på jobbet. Det är bra att detta är en kortvecka, jag har mera ledig tid. Det är bra att det denna veckan är en ledig helg. Det gör att det blir en husbilshelg. Det var trevligt igår, när vi var på dopet. Lilla Emilia som är min sons dotter. Hade tråkigt och fick myror i brallan. Hon gjorde alla världens konster, i kyrkan under dopet. Då hennes lillebror fick namnet Hugo. Hon var riktigt duktig, när hon hjälpte prästen med att hälla vatten i dopskålen. Det var bra att jag fick semester igår, så att jag hade möjligheten att vara med på dopet. Det är härligt att solen visar sig ute. Det ger mig möjligheten till att gå ut och promenera. Det är bra att jag bara är trött och inte sjuk.

När Emilia inte gjorde konster för alla i kyrkan så var hon duktig på att hjälpa prästen med vattnet.
Så här förskräckt blir man när man sitter i sin farmors knä…..

Jo dagen känns lite bättre, sicken tur att vi har möjligheten att ändra våra tankar. Nu ska jag lämna datorn, gå upp och torka av den där diskbänken, plocka ut ur diskmaskinen och sedan ta på skor och ge mig ut i solskenet. Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen är här först i morgon. Backspegeln i bilen är liten för att du inte behöver se så mycket bakåt, framrutan är stor för att du behöver se det du har framför dig. Historian är backspegeln nuet och framtiden är framrutan. Det är framåt vi ska. Då gäller det att hitta till det som gör att vi går framåt.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: