Me and I….

Idag var vi två nybörjare, med det där vinterbadandet. Fast ännu är det bara Höstbadande, om du frågar mig. Även idag blev det ett snack med mina olika kvinnor inom mig. Men hon den där mesiga, hon hade inte så stark röst. Det var modighetskvinnan i mig som fick fritt spelrum. Iförd i bikini, morgonrock och sonens Nike sandaler och ut till bilen. I bilen på väg till sjön, sjöng Frida om den knepiga relationen i sig själv Me and I. Texten blev talade på väg mot sjön. Jag som fryser och är varm samtidigt, Me and I jag som inte gillar kyla är på väg till det 13 gradiga vattnet.

Det var kallt när jag steg ur bilen. Jag var först vid badplatsen idag. 10 grader ute, lite duggregn och en inte så kall snålblåst. Tog min badväska gick mot omklädningsrummet. Kvinnorna som är de där riktiga badkvinnorna, har gjort så ombonat och fin i omklädningsboden. Lagt fina trasmattor på golven . Jag älskar trasmattor skulle vilja kunna väva. Tänk och kunna väva fram bilder av gamla trasor.

Nu var det inte vävning jag skulle skriva om, du får ta den som en parantes.

Inne i omklädningsrummet hängde jag av mig badrocken och ställde min badväska, på den plats där jag tänkt vara efter badet. Tog lite kort på badet, kvinnorna är punktliga precis innan 8.00 hörde jag bilarna komma som ett tåg. Medans Damerna gjorde sig i ordning, passade jag på att närma mig utmaningen att bada. Tog av sandalerna, gick ner för backen som är ganska så brant ner till sjön. Sanden var isande kall. Det var skönt när fötterna mötte vattnet. Vattnet var varmare än sanden innan sjön. Jag harade mig i några sekunder, tre steg ut och doppa ner kroppen i sjön. Kylan stack som nålar.

Efter några sekunder så kom den där härliga känslan flytande i kroppen. Idag gick det att simma några tag men, jag uppskattar det där med att ligga och flyta. Det är så avkopplande. !0 minuter badade jag, sedan började den där känslan som jag nyss upptäckt i själva badandet. Det är en känsla av värme som kommer smygande. Jag tror det är då kroppen lägger in den där andra växeln, för att klara av det kalla vattnet. Men jag vet inte säkert. I alla fall säger den känslan mig att, det är då det är dags att gå upp. Idag var jag inte sist upp ur badet men näst sist.

Inne i omklädningsrummet hade hon som jag utsett till att vara min inspiration, dukat fram varm nyponsoppa och mandelkubb. Nu tål jag inte gluten men, hon som liksom jag inbillar mig tänker på allt. Hade varit i affären och handlat digestive kex som var glutenfria till mig.

Jag gjorde en snabb överenskommelse med mig själv, om att även om jag egentligen inte äter sådant som jag inte lagt in i ww appen. Bestämde jag mig för att idag fick det bli poäng, på den där varma goda nyponsoppan. Tog ett av Kexen. Alltså, det blev som en helig stund. Stå där iomklädningsrummet, stå där nerkyld tillsammans med de andra kvinnorna och njuta av den varma goda nyponsoppan. Det blev en sådan där stund, som jag i efterhand kommer kunna plocka fram för att må bra. En sådan där liten skatt-stund som jag kommer att spara och minnas. Den där nyponsoppan gick inte av för hackor, den värmde så gott i min kalla kropp.

Efter fikat tackade jag för mig, sa vi ses imorgon. Hm har det redan blivit en vana? Just nu sitter jag och skriver i passagerarsätet i vår vanliga bil. Vi är på väg mot Göteborg. Närmare bestämt till Billdal, maken har koll på att där finns en affär där jag kan inhandla bad vantar, skor och mössa. Tydligen är det ett måste när man ska bli vinterbadare.

Nog för idag, Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon. Tror att det även imorgon kommer bli ett snack med mina två kvinnor inom mig. Hon som är så modig och hon den där som gillar att vara i bekvämlighetszonen. Jag börjar gilla den där modighetskvinnan inom mig mer och mer.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: