Det där vanliga doppet i sjön…

Har precis kommit hem från badet där jag och mina badsystrar har gjort det där vanliga morgondoppet i sjön. 12.8 grader vart det i badet och 10 ute. Innan badet hade jag och mitt inre, ett snack igen. Har börjat bli många snack med mig, och hon där inne. Idag klagade hon på att morgonrocken var nytvättad, den var säkert inte torr. Sittandes i soffan och lyssna på den tanken blev nej du, där ska jag inte ge upp. Är morgonrocken inte torr, tar jag makens gamla morgonrock. Men först gick jag ner i källaren och kontrollerade om min morgonrock var torr. Det var den.

Det är så mörkt ute började kvinnan, där inne att sura om. Jo men det ljusnar, tänkte jag tillbaka. Det regnar, inte duggar nästan skrek hon. Ja, men jag ska ju bada, så blöt blir jag ju en då. Tror det blev över 50 tal snack med hon där inne. Hon tystnade då jag till och med högt sa. Men du inte kan du ge upp nu, du åkte över 40 mil igår, för att köpa badtofflor och handskar. Du måste ju prova dom i verkligheten. Dessutom la du ut nästa 600 hundra koronor på de där handskarna.

Hon den där lite snåla i mig, fick till slut sista ordet. Jag tog på den inte så torra bikinin, börjar känna att det kanske är dags att börja bada naken som de andra kvinnorna gör. För det är lite otrevligt att ta på en våt bikini. När bikini var på, började jag krångla på badskorna, och vantarna. Packade ner handduk, och strumpor samt ett par varma skor. In i bilen och köra den där milen till sjön. Jag var inte först idag, men jag kom i tid.

In med mina saker i omklädningsrummet, av med morgonrocken och ner till sjön. Det var ett kallt regn, som smattrade på min hud på väg ner till vattnet. En foten ner i vattnet sedan den andra, tre steg ut och vågorna slog mot min knän. De där badskorna var riktigt bekväma och hjälpte mig, att inte bli riktigt lika kall som annans. Tre steg till, tre djupa andetag och så var kroppen under vattenytan. Handskarna hjälpte till och hålla värmen i mina händer. Idag simmade jag 200 meter 15 minuter i vattnet. Jag var först i och sist upp. Badskorna och vantarna var grymma, vilken tur att jag bestämde mig för att köpa sådana.

Alltså att ta ett morgondopp oavsett väder, tillsammans med andra. Det är bara bäst. Dom är mina badsystrar, dom där kvinnorna. Inte för att dom vet om det.

Men det känns så, som de är mina badande systrar. Vi möts säger hej, små huttrar och säger men burrr kyligt idag. Snattrar på, gör oss iordning, Nu snattrar kanske inte jag så mycket, jag är nog den tysta av oss. Jag är ju lite blyg.

Vi börjar i varsin takt, närma oss vågorna på sjön. Några steg, lite huttrande och lite ljud gör vi, när vi ska till att kyla ner våra arma kroppar. Bara på några sekunder, är vi sedan där i det kylda vattnet. Några är i några minuter, några av oss är i lite längre. Just tiden spelar inte någon roll. Utan det är grejen att vi gör det.

Vi gör det tillsammans, vi gör det för att vi bestämt oss för att göra det. Känslan när det kalla vattnet möter kroppen är först hemsk, men efter bara någon sekund, kommer alla de där härlighetskänslorna. Idag när jag bestämde mig att gå upp från badet ångrade jag mig, gick tillbaka för att smaka på den där känslan, en gång till bara för att jag kan.

Gick upp från badet och njöt av hur vinden började göra min kropp fri från det våta vattnet. Tog av med badkläder på med morgonrocken, strumpor och skor. Packa ner det våta kläderna, sedan igen till bilen. Där fanns det en ljummen skvätt med kaffe. På med värmen i bilen och hem. Jag gjorde det igen, redan nu vet jag att jag redan imorgon kommer att göra det igen. Längtar redan tills imorgon. Dagen kan inte börja bättre än så här. Jag möter och välkomnar min morgon, min nya dag med att bada. Så härligt det här är jag i mitt bästa jag. Mitt bästa jag gillar jag mig och alla de där andra mig som finns inom mig.

Lev idag just nu, igår finns inte längre här och framtiden är där bort i morgon. de val jag gör idag påverkar mig framtid. Just nu är det som gäller. Just nu!

Ha en fin söndag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: