Dagens bad blev ett eftermiddagsbad.

Inte samma som det är bada på morgonen men, det blev allt härligt ändå. Idag kom jag hem efter ett jourpass. Ett dåligt jourpass, sömnen inte blev så många timmar. Börjar mitt morgonpass kl 7 när jag sover jour. Men idag vaknade jag kl 4 på morgonen. Vad gör man vaken kl 4.00 på jobbet? Jo man ligger kvar i sängen och låtsas sova. Detta resulterade i att jag när jag kom hem, drack mitt go-kaffe, fixade lite i köket, la mig för att sova. Sov gjorde jag, sov gott till och med. När jag vaknade var humöret, inte där det skulle vara. Men jag var medveten om mina MO i dagen. Efter maten frågade maken om jag tänkt mig bad idag. Hm, hade börjat jobba bort tanken på badet, men när han frågade så var det inte så svårt att säga okej det vill jag.

Jag ville mäta tiden, så att jag hade lite koll. Att mäta tiden, beror på att jag hade tänkt mig ett bad i morgon-bitti innan jobbet. Imorgon är det mötes dag. Då börjar jag halv tio. Går jag upp klockan 6.00 så hinner jag äta frukost, fixa till mig och njuta av en kopp kaffe innan jag åker till badet. Jag har en kvart på mig att bada, en kvart på mig att få på kläderna. Jag brukar åka hem i morgonrocken, ta på kläder här hemma. Det hinner jag inte imorgon. Jag får åka till badet i morgonrocken, ta med kläder så jag byter om vid badplatsen. Därefter åker jag direkt till jobbet.

Det ska bli spännande och se hur det fungerar. Jag ska se till att hinna. Vill man uppnå saker i livet, får man se till att prioritera. I morgon blir det prioritera bort tiden, att njuta av kaffet. Får ta med en kopp kaffe i bilen, bara dricka en kopp här hemma.

Dagens bad var härligt, tröttheten försvann och de mera glada känslorna i mig hittade tillbaka. Surheten försvann, just nu när jag sitter här i soffan. Känns livet igen ganska så bra, till och med hel bra. Badkläder och tofflor ligger nere vid avfuktaren, dom blir torra tills imorgon.

Livet ska vara enkelt. Efter ett bad i sjön känns livet alltid enkelt. Jag i mig känner mig modig, målmedveten och stark. Mitt mål är att vara en sådan där som badar året om. Jag har gått ut starkt, känner jag. Vi är inne i Oktober, nu är det bara resten kvar. Eller vem lurar jag hmm??? November, december, Januari, Februari… Fyra månader dom där andra blir enkla, om jag orkar hålla ut. Jag ska fixa det, jag ska ….

Lev idag just nu. Igår är historia och morgondagen kommer först imorgon. Det är just nu vi lever och andas.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: