Seger! Ibland är ett litet steg, en stor seger.

Idag var det svårt det där med badet. Jag vaknade i tid, men det var lite kyligt här hemma. Satt med mina två koppar kaffe och frös… Tankar som nej, jag är nog inte någon vinterbadare. Jag har nog gett upp nu. Jag har ju inte badat på två dagar, det är väl att ge upp, sa mina tankar. Dom där dumhetstankarna, gav liksom inte upp. Dom malde på. Varför utsätter du dig för det här. Du kommer att frysa…. du har ju inte ens packat väskan….

Jo, idag hade hon den där som inte vill, luft och kraft. Hon som bestämt sig för att bli en vinterbadare, var nästan helt tyst.

När klockan var närmare halv åtta. Vilket är tiden jag brukar åka. Då gjorde hon det där ynka lilla försöket, att få sin röst hörd. Hon den där som vill. HON viljan som hon får till sitt namn sa, du ville det ju innan helgen, du var ju så stolt över att du badade i tio dagar i rad. Du lovade ju din badsystrar, att du skulle komma och bada idag. (Oviljan) hon som inte vill skrek. Men det är ju kallt och mörkt ute tempen är bara fyra grader. Nu går du bestämt ner och hämtar dina badtofflor sa jag högt till mig själv. Men bestämda steg gick jag ner för trappan hämtade upp badtofflorna och handskarna. Gick in i sovrummet för att ta av mitt nattlinne. Satte på mig badrocken och packade ner min Onepice, varma strumpor och handduken.

Innan jag hann ångra mig satt jag i bilen. Volymen på hög nivå och Elton John sjöng How do I do to make you love me…. Jag sjöng med fullkraft. Det är en mil till sjön. Musiken underhöll mig den där milen, Kim Wild, Elton, Abba, Någon Neil young som jag aldrig innan hört.

Magi

Jag var först vid sjön, dimman var så vacker där på sjön. Solen som gjorde sprakandets färger på löv och vatten. 4 grader i luften. Tog min badväska, tog några kort med mobilen, på väg till den lilla badstugan. , gick in, tog av morgonrocken, la fram mina kläder som jag skulle ha på efter badet. På med mina badhandskar och tofflorna. Svepte in i mig i min badhandduk och gick ut ner till sjön. La badhandduken på sin plats. Ett steg ut, i det kalla vattnet. Det var verkligen kallt idag. Ett steg till, min badsystrar hade börjat komma till badet hörde jag. Ett steg till och kylan gjorde sina försök att få mig till att ångra beslutet att bad. Tre eller Fyra steg och vattnet nådde mig till midjan. Kylan gjorde ännu ett försök till att inte låta mig vara kvar. Men det var försent att ångra sig.

Ner i vattnet. Det var så kallt, men då kom jag på andningen. Andas lugnt, djupa andetag och helt plötsligt så infann sig den där härliga känslan när vattnet kyler på ett skönt sätt. När vattnet omsluter kroppen och vattnet gör huden stickande. 15 minuter i vattnet och ganska så bra med simtag klockan säger 300 men jag tror den mätningsfel idag för jag badade inte så länge. När jag skulle gå upp så visade termometern på 12, 4 grader i vattnet. då bestämde jag mig för ett litet dopp till. Sedan upp ur vattnet ta handduken om mig. I kroppen börjar den där härliga känslan infinna sig av min seger. Jag gjorde det, fast motståndet var stort idag. Värmen börjar sprida sig i kroppen och dagens bad har blivit till en vinst.

Det gäller att inte ge upp för minsta motstånd. Det gäller att ta dom där extra stegen, fast man ibland inte vill. Det är det som gör att saker, blir en seger. Idag firar jag segern, att jag gjorde det fast jag inte ville. Ett stort steg närmare målet. Det där motståndssteget är ett större steg än de steg jag innan tagit.

Nog för idag. Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller det är just nu vi lever och andas. God morgon du härliga bad-måndag. God morgon till dig, du härliga människa som läser mina ord. Ha en härligt fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: