Wiggersviks Höstbad.

Igår blev det allt ett bad. När maken stod och höll i snöret på vår termometern, var det en kille i en båt som ropade till oss att det var 11.08 grader i vattnet. Då var det liksom bara att gå ner för stegen och hoppa i. Kändes varmare, än vad tempen sa. Riktigt skönt faktiskt.

Killen som hade upplyst oss, om tempen i vattnet. Visade tummen upp och sa bra jobbat, när jag kom upp ur badet. Jag sa, det här var jätte skönt. Var på han svarade, att jag inte skulle överdriva. Men det var skönt, kändes mycket varmare än sjön. Kan det bero på att det är havet? Stegen som fanns på bryggan, den ner till vattnet, gjorde själva i-gåendet mycket enklare, än när jag tar stegen från stranden ner i sjön. Jag är fasligt rädd för maneter, badandet höll inte i sig så länge. Även om jag inte såg några maneter, så sitter rädslan där. Det kanske inte ens är något man ska vara rädd för, så här sent på året. Men rädslan, liksom bor där ändå. Efterbadet så torkade vinden min kropp. Vinden var mycket kyligare än vattnet.

Efter badet igår tog vi en promenad in till Coop i Kungshamn. Det vart riktigt svårt, att ta sig fram emot affären. Vinden var i härdigt och blev ett motstånd. Men det var riktigt skönt att göra dom där stegen. En perfekt sträcka för att samla på sig steg. När vi kom hem till Lvl^ igen så fick det bli lunch. Hade med överbliven pasta från veckan. Min arbetskamrat gillar att plocka svamp, hade plockat en påse med trattkantareller till mig. Trattisarna hade jag rensat hemma, innan vi åkte. Asså var pastan god eller hel-god? Lite lök, paprika och svampen gjorde att det blev den perfekta lunchen.

Efter lunchen ville maken ut och prova sin nyinköpta kamera. Jag är inte någon som gillar att vara med på bild. Men vad gör man inte för sin make, när han just köpt en ny kamera? Man får låtsas att just det där med att vara fotomodell, är något man är bekvämt med. Det var bara att gilla läget, klä på mig rollen av att vara någon som är van vid att bli fotograferad.

Ett kompisgäng som bor längre bort i sina husbilar, stannade oss och var intresserad av tempen i vattnet. Dom hade tydligen sett mig bada. När dom fick svaret, berättade jag in om hur skönt det varit, men dom trodde mig inte.

Men det var skönt att bada. Funderar du på att försöka förlänga badsäsongen, så prova. Visst det är kallt men, bara en kort stund. Andas, var i stunden just nu. Känn hur vattnet omsluter dig, du kommer att uppleva den där härliga känslan. Känslan efter själva badet, är en helt underbar känsla. Kroppen startar igång sitt egna värmesystem, du har hela kroppen full av endrofiner. Läste i någon artikel, att badar du kallt så är det som att springa i 20 minuter. Men jag tror att tempen skulle vara mindre, än det jag badat i.

Nog för mig, dags att ta det där badet jag just skriver om. Badskorna ska på även handskarna. Här ska badas.

Du får ha en härligt skön Söndag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook