Vinter bad och fegheten. Som hittat fram…..

Igår fick jag en lite tidig födelsedags present. En ny grej, till mina morgonbad. Maken hade fått till uppgift att köpa en stol som skulle vara lätt att ta med sig. Men istället hittade han den här.

Den perfekta om än lite stor väska för mig, som är vinterbadare. Den var riktigt bra att ha med sig nu på morgonen. Där fanns fack för mobil och nycklar, ett fack för de våta skorna och ett stort fack för mina torra kläder som sedan blev fack för morgonrock och handduk. En riktigt bra ryggsäck med stol. Vilket gjorde det enklare att ta på badskorna och få av badskor, när det var dags för det. I morse hittade jag mina badskor, fortfarande våta från igår. Inte en höjdare att ta på dom, innan badet. Men eftersom vi badar i skogen just nu och jag inte vill möta det kalla vattnet med bara fötter, blev det att ta på det våta kalla badskorna. Vi var flera som badade idag, 6 badsystrar blev vi idag. En väg av dimma, mötte mig på vägen till badet och lite puder av snö. Det gjorde att jag var lätt på gasen. Såg ut som det var halt.

Även inne i skogen, vart det en slöja av dimma. Lervällingen hade förökat sig. Nu får det nog bli gummistövlar, nästa gång jag åker till badet. 0 grader på land och 2 grader i vattnet kanske var det 2, 3 men, allt under tio grader är riktigt kallt tycker jag. Idag var det lite mera snatter än igår men, ändå en form av stillhet med det där badet. När jag skulle till och doppa mig, vart det som om det inte gick. Det tog längre tid än vanligt, att få under kroppen under vattenytan. Kändes som att jag badade i isflak. Men när väl doppet blev till så blev det bättre. Kylan sitter fortfarande i kroppen, fingrarna är kalla. Men det där badet är gjort och morgonen har börjat. Här kommer dagens bildskörd.

Idag ska vi avtacka våran chef. Han ska nu prova på andra uppgifter, hos en annan arbetsgivare. Känns lite så där, med just det. Men i min ålder borde jag lärt mig, eller jag har lärt mig, att just bra chefer är intresserade chefer, som är nyfikna och vågar lämna en post för att ta en annan. Bra chefer flyttar på sig, gör nya saker och man får vara glad, för att man fått förmånen att haft en bra chef.

För mig är en bra chef lyhörd, modig och vågar prata om sådant som man måste, men inte vill prata om. En bra chef underlättar det jobb som ska göras. Ser till att ge dig de verktyg, du behöver för att göra ett bra jobb. Han/ hon tror på dig, ser dig och bekräftar dig. Han/ hon har tid när medarbetare behöver tid. En bra chef motiverar, inspirerar och ser sina medarbetare. En bra chef är med i verksamheten och vet hur verksamheten är, när han inte är där.

Nåja det blir nog bra med den nya chefen med, hon har ju varit med i verksamheten redan under tiden vår chef var där. Hm… vem vet kanske var det hon som gjorde att han var en bra chef? Eller så har hon lärt sig av honom, hur en bra chef ska vara. Det hoppas jag i alla fall. Det känns som att det är många saker som händer på jobbet. sakerna som händer säger mig att det är dags att röra på sig. Allt som hänt det sista halvåret, med saker på jobbet och erbjudande i mitt vanliga liv.

Säger mig att hmm, något där uppe vill annorlunda för mig. Någon där uppe vill, att jag ska gå en annan väg. Jag hade samma känsla då, när jag för många år sedan hoppade av SIS, för att prova nytt. Då var det kanske mera jag som valde, men nu känns det som om något annat håller på att välja mig. Men självklart, är det saker som jag i slutändan ändå behöver ta beslut om och göra. Lite som när jag för några år sedan tackade nej till ett jobb, som kunde bli mitt. Då ringde dom en extra gång, för att erbjuda mig en tjänst igen. Då just i det samtalet kände jag, men någon där uppe har bestämt sig för att jag ska göra det här. Det här kommer att vara bra för mig. Den gången blev det riktigt bra för mig.

Just nu när jag sitter här och skriver, finns den där känslan här igen. Något där utanför mig själv, vill att jag ska ta ett steg i en annan riktning. Det är bara jag som behöver ha lite mod, vara lite modig. Jag som är en sådan feg skit som inte gillar att gå utanför min komfort zon. Hmmm hur tänkte jag här??? Feg skit? Hmmm jag som Vinter-badar. Fast just vinterbadet har nu blivit en vana, så det är inte värst modigt längre, jag som skrev en bok och gav ut den.Det var modigt då på den tiden men,….. jo men den där boken två som bor på skrivbordet, som inte blivit en bok ,….där bor fegheten, jag som startade ett företag och gick ut och pratade med människor om ADHD. Jo, visst gjorde jag det men….. gör jag det idag? Fast det beror kanske inte på feghet, utan mera på att jag inte fått någon förfrågning just nu, det beror kanske på helt andra saker en feghet….. hmm många hmm blir det i mig just nu… kanske dags att sluta fundera och göra något helt annat. Ta en varm dusch i stället få in lite värme i kroppen för jag sitter här och fryser just nu.

Skickar med en länk om Mary Kay

Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook