När drömmar bara är drömmar….

Idag när jag vaknade så var det varmt i husbilen, då vart det mera härligt att göra en morgon just där. Kaffe blev det med den lilla espresso bryggaren, med skummad mjölk. Därefter började jag plocka undan lite ljus och annat löst. Maken hade redan igår, bestämt att vi skulle åka tidigt. Vi var hemma här i huset, redan lite efter tio. Packa ur husbilen och en liten rengöring av husbilen, sedan packa in här hemma. Första husbilshelgen för i år, är i en samling av minnen. Det är härligt att åka iväg med bilen några dagar, det blir ledigt på riktigt. Finns inte så mycket att göra, mera än att umgås och njuta av fri tid. Många steg blev det. Jag var och besökte affären som jag haft i tanken att ta över. Nu blev det definitiv nej, till den.

Jag berättade för Ägarinnan, om hur jag just nu tänkte om framtiden, det osäkra ekonomiska läget. Räntor som kan bli höga, elpriser och diesel priser. Om Covid och att allt är lite osäkert just nu. Det är med sorg i hjärtat jag lämnar ett nej. För jag älskar verkligen affären, den är så mysig och det finns potential att utveckla den. Men som läget är just nu med ekonomin mm, känner jag att det är inte något jag vill gå in i.

Vem vet kanske är det ett läge som går över fort, jag återigen kan undersöka det. När jag var där, berättade hon att det hade blivit en nedgång i affären just nu. Det var inte många som vågade sig ut och vara bland människor. Hon misstänkte den nya varianten av Covid som ställde till det.

Det känns fel att säga nej, för jag tror på den lilla söta butiken. Jag tror att jag är rätt person att verkligen göra, den där butiken, till en drömbutik. Men inte i dagsläget. Allt känns så osäkert, lite fel i tiden. Det är verkligen med sorg i hjärta. För en gångskull så har jag tagit ett beslut som inte är tagit ur en snabb tanke. Vilket gör att livet blir lite mera tråkigt men skönt, för då blir inte konsekvenserna så förödande för mig. Då står jag inte där om ett år och funderar på hur blev det så här, varför tänkte jag inte på det. Jag hoppas om jag nu inte tar över affären, att någon gör det och att denna någon lyckas riktigt bra. All lycka till den så vågar och gör. Jag känner till och med att det är lite skönt, att jag tagit beslutet att tacka nej.

När jag ändå var i affären så passade jag på att köpa lite garn. Garn med glitter i ska bli vantar till barnbarnen men, jag tänker att det får bli nästa vinters projekt.

Känns i hela kroppen att vi varit riktigt lediga, i helgen. En härligt mjuk känsla bor inom mig. Nu är det bara tvättkorgen som ska bli tom igen. Nästa husbilsresa vill jag göra snart, redan nästa gång jag är ledig helgen. Men vi får se hur vädret blir. Idag när jag och maken promenerade till återvinningen och affären så hördes det fågel-kvitterier. Vår det kändes som om Våren börjar smyga på.

En fin dag önskar jag dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu kan vi göra något åt. I morgon blir det bad för mig igen. Äntligen längtar redan.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: