Vår badsjö med det stora fina trädet vart besegrat idag.


Ett härligt is-bad tackar inte jag ner till, är det till och med så att det är på det riktiga stället säger jag absolut inte nej.

Idag hackade vi is, några av oss badsystrar bestämde oss, för att ta tillbaka vår bad plats. Jag tror att badsystrarna redan igår, tog tag i badplatsen. Stormen Malik hade dragit fram och brutit isen redan innan, vilket gav mina systrar hopp, om att vi igen kan återta det som är vårt badställe.

Idag var vi fyra segrare när vi äntligen kunde bada. Några av mina badsystrar gav sig av till skogssjön i stället. Det var som en stor seger, när jag tog de första stegen ner i det 0,8 gradiga vattnet. Med spade i handen så skyfflade jag undan isflak och hackade vilket även de andra systrarna gjorde.

När isen var undanskuffad så var det ett, två, tre och ner i vattnet. Fötterna och benen kändes som isklumpar efter att jag badat, lite svårt att gå upp för den branta backen, upp till vår badstuga. Men Äntligen, äntligen blev det där badet av.

Nu sitter jag har och försöker sluta att frysa. Mys-kläder på, kofta och en filt ska värma upp mig. Strumpor PLUSs ett par raggisar ska hjälpa mig att få upp värmen igen. Det gör det inte lättare med att huset är lite kallt. Vår panna har stannat. Den kräver rengöring. Ska bli skönt när vi inte längre har pellets att elda med. När den där saken är mer automatisk. då ska jag även kunna tända en lite eld i vår lilla kamin, som vi ska installera. Det ser jag framemot, komma hem från ett bad gå ner i källaren och värma mig vid elden. Halleluja prisad vare värmen.

Idag är det en ledighetsdag, för mig i just ledighetsdag känner jag tacksamhet. Enorm tacksamhet över hur bra helg det var på jobbet. Enorm tacksamhet över att det just nu just idag är en ledig dag. Tacksam över att jag idag valde att åka iväg till bad. tacksam över att stormen hjälpt till att göra så att vi fick möjlighet att återta vår badsjö. Tacksam så tacksam över att jag valde där i höstas att jag ska prova på att bli vinterbadare.

Tacksam över att jag för en väldigt massa år sedan provade på det där med att skriva blogg. Har skrivit nu i över tio år. Tror nog att jag skrivit blogg, sedan 2007. Men inte på denna, det tog något år eller två innan jag startade just denna blogg.

Nej idag får det bli en sådan där riktig tacksamhetsdag känner jag. För i mig just nu bor det väldans mycket tacksamheter i att bara få vara mig, jag och alla dom där kvinnorna som bor i mig.
Lev idag just nu, Igår finns inte längre här och morgondagen kommer först i morgon.

Idag är första dagen på resten av mitt liv. Spännande eller hur blir det spännande när man väljer sina tankar.

Carina Ikonen Nilsson.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.