Det skönt att ge sig själv eftertänk och klokhetstankar. Idag är jag bäst på det.


Det är en ledig dag, en ledig dag med regn och rusk. Sånt är livet ibland men, det är bara att gilla läget. Läget är bra, känns härligt med att ha en ledig helg, där timmarna går åt till allt här hemma. Började självklart dagen med att bada. Fast egentligen var det inte så självklart. Bestämde mig inte från klockan var 5 i åtta. 8.00 var jag tvungen att åka iväg. Men jag hann, kanske var det för att min badväska alltid står redo och klar för bad.

Vaknade senare idag än vanligt, det gjorde inte så mycket. Eftersom dagen är ledighetsdag. Den där extra halvtimman gjorde att oviljan till bad inom mig, fick plats. Vi hade ett riktigt långt samtal under morgonen, där vi båda fick plats. Mjuka sköna tankar, under en halvtimmas tid tillsammans med vår gemensamma kopp med kaffe. När kaffe var urdrucket, trodde jag och min ovilja var helt överens. Överens om att idag, blir det inte något bad. Gick ut i köket, för att trycka igång en kopp kaffe till. Gick in och bäddade sängen.

Det var då hon den där viljan, skickade ut impulser till mig. Hon frågade om jag helt ärligt, kunde säga att jag var stolt över mitt beslut. Frågade mig om jag verkligen valde bort mina badsystrar. Hon frågade mig om jag kommer att gilla mig under dagen, om jag fegar ut som jag just hade bestämt. Jodå tänkte jag i en snabb tanke.

Men sedan var det som om någon bara tog tag i autopiloten som styr mitt skepp. Det blev snabbt in på toa, för att borsta tänder, fixa till håret i en mera bekväm tofs, än den som var efter alla timmar av sömn. Av med nattkläder, på med morgonrock och stövlar. Helt plötsligt satt jag där i bilen och körde den där milen. Ännu ett bad blev till.

Nu sitter jag här och myser för fullt av att det blev av. Har redan duschat av mig både jobb och skogsdamm. Till och med tvättat och kammat ut mitt hår. Vilket är en tråkighets grej. Jag brukar skuta upp, till det inte längre går att skjuta upp. Idag får det bli lite extra fina kläder, bara för att jag vill och kan. En nygammal skjortblus, hittade jag i garderoben. Dom där mindre hg på vågen, som visade sig denna vecka. Gjorde att blusen passade perfekt. Det är en sådan där skjorta som hängt långt in i garderoben, förut har det varit ett favoritplagg. Men med alla extra kg som blivit under en lång tid gjort att den inte har passat. Jag har inte velat göra mig av med den, för då för många år sedan var den så bekväm. Vilket den även nu är. Idag är jag glad att jag hittade den och att den passade så perfekt.

Ger mig själv en bukett tulpaner

Asså denna tiden med WW, Viktväktarna är så full med win- win saker. Den där medlemsavgiften som jag betalar, är en vinst i både pengar och känslor för mig själv.

  1. Alla kläder som jag hittar till, som jag innan älskat.
  2. Alla leenden som jag ger mig själv när jag ser mig i spegeln.
  3. All glädje och all kärlek som jag känner, nästan varje gång jag ställer mig på vågen.
  4. Den nästan uteblivna värken som innan då kilona var på min kropp gjorde så fasligt ont, gör mindre ont idag. Känns gör den men, inte alls i den kaliber som innan viktnedgången.
  5. Alla dessa nygamla kläder som jag gömt undan om i fall att, dom någonsin skulle passa igen. Dom som Idag passar. Det trodde jag inte på för ett år sedan.
  6. All den här kraften som bor i Yes, jag klarde det.
  7. Alla mål som nu faktiskt blir verklighet . Sådant som jag trott vart omöjligt, innan. Ger mig kraft i att men det där fixar jag…
  8. All kärlek till mig själv som flyttar in, ju mindre kg vågen visar.
  9. All den här viljan som hela tiden blir starkare och starkare.

Alltså här bor tacksamheternas tacksamhet, till att jag då i höstas sa. Nej nu räcker det, jag ger mig själv en chans till, fungerar inte det då ger jag upp. Jag gav mig själv chansen, gjorde det möjligt tillsammans med WW. Detta efter alla andra dieter som jag så dumt gått på. Nu är jag nära mitt mål. ynka tio kg till, sedan är jag nöjd.

Tack för mig, Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu. Idag är första dagen på resten av våra liv.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.