Kan det vara dags att bryta upp den lilla tunna isen mina kära badsystrar?

Ni vet mer och har mera erfarenheter av just det där med att bryta is.

Vaknade mera än tidigt, idag. Detta för att maken ville kolla in Hockey matchen som var på tv. Själv satte jag mig i soffan och fenulade på livet, tillsammans med en kopp med kaffe. Funderade på vinterbadandet, funderade på livet i sig själv. Där i stunden kom jag fram till att jag nog är vinterbadare, att jag nu nått mitt mål. Det var liksom klart och färdigt. Började plocka ur sängkläderna för att förbereda en tvätt. Gick här och mös på riktigt, med att planera min lediga dag. Då jag kom på att eftersom jag nu är vinterbadare, kanske jag till trotts att jag redan är klar med mitt mål, ska ta mig en tur till sjön för att träffa mina badsystrar.

Badade senast i lördags, långt uppehåll för att med bestämda steg traska ner i en iskall sjö. Men jag gjorde det, de plus grader som var på land gjorde sjön mera än kall. Tog ett tag att doppa mig men, doppade mig gjorde jag. Insåg igen en klokhet där i vattnet, efter allt snack med mig själv på morgonen om att målet är uppnått. Varför uppnå ett mål, om jag inte håller fast vid min vana? Dumt att göra saker till en vana, om jag ska sluta med dom när jag låter målet vara uppfyllt eller hur.

När badet var klart, åkte jag till badplatsen för att kolla in isen. En tunn vacker blank is som skulle vara enkel att bryta upp. Det var fantastiskt att stå där vid badplatsen, se solen glimma i isen. Solen värmde min kind, jag hade önskat att jag hade haft med både kaffe och ritblock.

Men jag hade inget av det så jag började färden hem. Ett stop vid Konsum, för att köpa lite kattmat. Om ifall katten som vi lånar ibland, ville komma på besök. När jag var inne i affären, blev det allt annat än kattmaten. En fin sil till pasta, en ny tea sil samt lite rotfrukter till dagens soppa. När jag satt i bilen kom jag på kattmaten, jag fick gå in igen.

Jag känner tacksamhet, över att jag bestämde mig för badet. Känner tacksamhet, över att jag har hela dagen till mig själv. Att det blir soppa idag, är alla rätt i boken. Jag älskar soppa. Tror jag ska bjuda familjen på lite blåbärs paj som efterrätt. Dom uppskattar ju mera pajen, än soppan. I alla fall maken och lillpojken. Jag och stora sonen gillar för att inte säga älskar just soppa.

Tänker mig ett bad redan i morgon igen. Då ska jag fråga mina systrar, om vi inte ska ta och prova på badplatsen, i stället för den lilla skogssjön den vi badade i idag.

Ha och gör en härlig dag.

Lev just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook