Dumt att vara vaken den här tiden.

alla dessa timmar framför tv, vaktande av nyheter och oro. Ställer till det i formen, att inte kunna sova. Ligger i sängen funderar på vad som hänt, finns det nytt att läsa. Vem säger vad och vad är det som sägs. Hur i hela friden blev det så här? Hur kan ett lands regering, ställa till sådan oreda i världen? Varför händer allt det här? Kommer kriget att komma hit? Vem och vilka är vi då? Kommer Putin att trycka på knappen? Kommer vi få ställa om världsordningen och kommer vi behöva passa vår tunga? Varför i hela världen behöver jag ligga och tänka på detta mitt i natten? Så dumt, inte alls smart. Jag som har tänkt mig att åka till sjön i morgon, behöver min sömn. Fullt ord, har ju sovit jour, jag borde vara helt slut i kroppen och totalt uttröttad. Men ack nej jag har varit som en riktig Damp-tant idag. Ändå är sömnen någon helt annan stans än där den borde vara.

I denna stilla timma när hela huset sover sitter jag här i nattlinne och skriver blogg. Jag är bra på att hantera ångest, oro. Nää inte i natt, jag tänker på de klienter jag möter i mitt jobb. Dom har också svårt att sova i bland. Jag förstår hur tankarna snurrar för dom nu. Hur tankarna inte slutar, hur svårt det är att få stopp på alla dom där tankarna, som jag ändå inte kan göra något åt. Dom snurrar fast jag försöker med både andningsövningar och andra tekniker.

Det där kriget finns där, jag kan inte göra något åt det. Jag behöver min sömn för att inte ramla och slå mig i själen. Jag behöver sömnen för att orka andas. Hur många av alla dessa människor som flyr bor nu i natt i ångest och oro för morgondagen. Deras sömnlöshet är enkel att förstå, min är bara dum. Gå och lägg dig människa, du kan inte göra något mera än att ta hand om dig de dina och det som är ditt.

Jag hoppa önskar att Putin har ännu svårare att sova än vad vi andra har. Eller så önskar jag honom en riktigt god sömn så att han kommer till sans. Bestämmer sig för att se hans verk, med världens ögon. Att han kommer på att allt detta var dumt, att han gör om och tar helt andra beslut, än dom han har tagit fram tills nu.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook