Träning, jo nu finns det inga ursäkter längre.

Vilken härlig dag, jo idag är det en härlig göra saker som man inte gjort på länge dag. Hurra vi har igen fått ordning på vårt gym. Det stod en massa saker i gymmet, vilket gjorde att jag trodde det var en ursäkt för att inte träna. Dumt men nu finns inga ursäkter kvar känner jag. Nu är det bara att gööö.

Här ska tränas igen. Minst tre gånger i veckan, tänker jag. Mina bad är också en form av träning men lite muskler, lite kondition, för att träna hjärna är aldrig fel. Har legat av mig med träningen ett tag. Nu är det dags att även ta tag i den där träningen igen. Nu har jag gått ner så många kg så lite träning på kroppen är aldrig fel.

Vi bestämde även idag, att vår gamla Miele tvättmaskin ska gå för den sista vilan. Programverket har igen gett sig, den har inte funkat den sista månaden. Därför beställde vi idag, en ny fin, självklart en Miele tvättmaskin. En liten dyr sak men om man tänker PPA. (Pris Per användning) blir det en billig maskin.

Vår förra Miele har vi haft i 17 år, en gång reparerat programverket som kostade 1000 kronor. Har tvättat säkerligen en 10 gånger i veckan plus mattor och andra tunga saker. Det har blivit 5000 tvättar i maskinen den kostade runt 10 000 då, vilket blir om jag bara räknar tvätt jobbet 2 kr på tvätt. Därför valet att köpa Miele igen. Denna maskin är energisnål, automatisk tvättmedel tillförsel. Vilket gör att det inte blir massa extra gift i naturen. Jo visst, den var lite dyr men jag tänker att den kommer nog att hålla i en 20 år. Miele är en klass för sig. Vi har även diskmaskin av märket Miele. Den är nog 15 år gammal. Ibland vid kalas har det blivit en fyra diskar, under en dag. Är också nöjd med den maskinen. Fast jag nu har kommit på, att jag gillar att diska för hand. Den är still going strong.

Igår hade vi lite kalas här. Dottern och hennes man, svärfar och lille Alfred var här. Det vart riktigt trevligt och jag fick säga det som gnagt i mig så länge till hennes svärfar. jag skrev om det i ett inlägg tidigare om att en kvinna lämnat jordelivet och att det var en förlust på en outforskad vänskap. Vi kom på att tala om det där viktiga med att göra och säga saker när det finns tillfälle. Det man inte säger och inte gör, kan vara försent en dag. Det är viktigt att vid alla tillfällen säga och göra det då man har tillfället till, för i morgon kan det vara försent. Jag tror att det man ångrar i livet det är det man aldrig tog sig tid, mod till att göra. Det är dags att göra.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu!

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook