Vinterbad ala vinterbadets bad.

Det sprakar en eld, i spisen här hemma. Den behövs efter det kalla i morse. -17,5 grader visade termometern idag. Ursh nej, idag blir det inte något bad var min första tanke. Minns hur fingrarna frös, när det var 16 minus förra året. Största hemmavarande sonen kom ut vid 7.30 från sitt rum och sa, nu blir det väl ändå inte bad. Nej, jag funderar på det men tror inte det. 7. 55 hade jag fortfarande inte bestämt mig men gick in på toa för att borsta tänderna. På med morgonrocken och hm…. kanske ändå…. väska är ju redan packad, det gjorde jag redan i Lördags. Hmm, det fungerar ju att bara åka dit, det finns det ju andra som gör.

Bilen var kall, när man sitter i morgonrock och dunkappa så gör det inte så mycket att bilen är kall. Men det är dumt att jag bara kommer på att det finns diesel värme i bilen, när jag redan sitter i bilen. Då är det lite sent, att värma upp den. Snön föll från himlen, Sagovägen till sjön var otroligt vacker den började redan här hemma. Bilden, som visade sig för mig under färden. Den var som en riktigt bra Hollywood film, när dom lyckats fånga allt det där som är vinterlandskap.

När jag kom fram till sjön, satt jag i bilen en stund där var det varmt och skönt. Tempen i bilen visade då 15,5 minusgrader. Men efter en stund var det bara att gö. Det var bara att öppna dörren och ta stegen ut. Isen låg på sjön, men det fanns en ränna där det var bara vatten. Tyvärr så låg den för långt bort, då hade man fått pölsa i snön. En av mina badsystrar gick dit. När en annan vart modig nog att gå ut bland isen, där vi brukar bada. Upptänkte att det vart bara en tunn is, började bryta loss isen. Då bestämde vi, vi tar den vanliga bad platsen. Hon bröt med spade, vilket en annan badsyster också gjorde. Jag hade inte någon hacka och jag hade raggsockar över mina badvantar. Det gjorde att jag bröt is med armarna. Den is vi bryter idag, gör badet lättare i morgon. Då finns det hopp, om att isen inte blir så tjock så att vi får byta badplats.

När två av mina badsystrar gått upp. Var det jag och en annan badsyster som bröt lite extra is, för att göra det lite större bad hål, för morgondagens bad. Det kanske inte hjälper, i denna kyla. Men kanske, kanske är det så vi kan bada där i någon vecka till.

Det var kallt att få av de våta badskorna, kallt och svårt att få på stövlarna. Men skönt när det var gjort. Guda gott att bli bjuden på Het Nyponsoppa innan jag åkte hem. När jag kom till bilen, hade jag haft på diesel värmaren, bilen var varm och skön när jag satte mig iden. Men känner lite skam över mitt val, att ha på värmaren. Jag får betala tillbaka till miljön, på något annat sätt. Hörde igår på tvn att skogsavverkning ger ett tillskott, på pluskontot på miljön. Lite konstigt tycker jag men, ändå en klok tanke med tanke på hur växtligheten blir till efter en avverkning. Nu avverkar jag inte någon skog för jag har inte någon skog. Så jag får hitta andra vägar till att bidra. Idag bidrar jag nog med att gå till återvinningen med vårt skräp.

Vägen hem var kanske inte riktigt lika magisk som ditvägen men, det var fortfarande vackert med alla snötyngda träd och snöflingorna som singlade ner. Hemma hade maken inte gått upp ur sängen. Så han fick känna av det kalla vattnet, när jag kröp ner hos honom. Då lät han inte så manlig, utan mera som en vettskrämt fin-dam. Det var lika bra att ta värmen från kaminen istället. Det blev på med kläder och ner i källaren, elda lite. Nu är den en lugn fin eld som vuxit fram tillsammans med mitt inlägg.

Idag får det bli en kanna med Jul te, detta för att fira advent. Idag blir det även Hot choclet fira med nybakade lussekatter med saffran i så klart, annars är det inte en lussekatt för mig. Ännu ett steg närmare Jul. Här får vi julstämning nästan varenda dag. Med små förberedelser och julmysning. Hur andra gör har jag inte en aning om. Vi gör på vårt eget vis.

Ny dag ska till, Ny dag där det blev ett riktigt vinterbad.

  1. Tacksamhet idag, jag vaknade till ännu en dag.
  2. Jag mår bra.
  3. Jag har förmånen att ha många människor omkring mig som jag bryr mig om.
  4. Jag har det jag behöver.
  5. Jag befinner mig i sammanhang, där jag får vara så som jag är.
  6. Jag har möjlighet att påverka min egen lycka. Jag väljer lycka mera idag än för några år sedan.

Nog för nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu!

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook