Rensar och dricker te.


Idag var det vackert där vid sjön, isen hade lagt sig och snö över det. Svårt att hacka sönder isen och när vi kunde sitta ner valde vi att sluta upp med att bryta is. När jag skulle resa mig från vattnet gick det inte. Fick så ont i ryggen som tur var hade jag Badsystrar och en spade till hjälp. Nu fick jag hjälp med påklädning och hemkörning också. Vilket var bra. Även om jag inte gillar att inte klara själv, var det nödvändigt idag att ta hjälp av mina systrar. Jag tror det onda i ryggen handlade om att jag satt på huk. Det är nog inte så farligt om jag kommer ut i vattnet så att jag slipper sitta. Då tror jag att jag fixar att bada. Fast jag inte vill, kommer jag att hoppa över Lucia badet, vill inte vara tvungen att få hjälp redan dagen efter. Jag får vänta och se hur ryggen blir. Oavsett rygg ont eller inte. Det var ändå värt att åka till sjön idag, det var ändå värt att hacka isen, sitta ner i det kalla vattnet.

Det som inte var värt var att inte kunna resa på mig. Jag är glad att jag fick mitt bad idag men ryggont är jag mindre glad i. När jag kom hem började jag städa min te låda där jag har alla möjliga teer. När den var klar blev det låda mitten i bänken. Där fanns det spännande saker som jag lagt dit för att få undan. Idag behövde jag inte få undan det utan rent av slängde det. Gamla papper om köksmaskiner som jag inte ens har idag bodde i lådan. Knivar som jag glömt av att jag hade. En massa andra bra att ha saker som jag nu slängde knivarna och lite annat sparade jag. Men det blev ordning och reda. När mitt lådan var klar, insåg jag att den sista lådan var det ganska så ordning på. Den fick bara sorteras lite, efter vad som skulle finnas i de olika små lådorna. När lådorna var gjorda drack jag mitt nybryggda jul till tillsammans med vår lilla katt.

Uppdrucket och svårt att gå blev det ändå, en tur ner till källaren. Elda i kaminen bara för myset hade jag velat skriva.

Men jag tänker elräkning. Känns hemskt att skriva till och med. Jag är inte van vid att behöva tänka på elräkningar. Men nu försöker jag hela tiden planera så att vi inte slösar med elen. Kanske gör jag det mera för att vara solidarisk, för vår förra elräkning var inte mera än den brukar vara. Men kanske är det nu den där hemska räkningen ska komma den som politikerna pratade om igår. Förresten på tal om partiledare debatten. Den tycker jag var ett skämt, det var bara tjafs och retoriskt sandlådebråk. Vi har i alla fall makten. vet inte hur många gånger jag hörde det. Det lät som min pappa är starkare än din. Jag tycker dom borde strama upp och skärpa sig alla politiker. Berätta vad dom vill ska hända i stället för att bara säga vad dom andra har gjort dåligt. Magda var i och för sig bra, då hon sa nu är det du som är statsminister, du har ett ansvar. Fast jag vill flytta den ringen utanför statsministern. Nu är det så att ni alla, även ni som sitter i opposition har ett ansvar. Nu gäller det att prestera, i stället för att hitta fel hos den andra. Jag blir inte bättre av att göra min motpart sämre. Jag blir lika dålig. Gör jag istället tvärt om, lyfter den andra växer jag med. Nog för nu, idag ska jag bjuda min familj på Värmande Soppa. Cowboysoppa tänker jag.

Ha en fin dag, ta hand om dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.