Ett trevligt sällskap i ensamhet.

Hipp hipp hurra!!! jo så skulle jag kunna säja till mig själv idag. Men vad är det med att fylla år. Inte så viktigt när man kommer upp till mina år, man har gjort det innan, så att säga. Kanske är det förr tiden, som gör att det inte är så viktigt. När jag var liten så var det inte så speciellt, för utom en gång. Då jag skulle fylla sex år. Då fick jag ha kalas, minns fortfarande hur roligt det var när kamraterna kom och åt tårta. Jag minns även hur ledsen, jag var när kamraterna gick hem och kalaset var slut. Hur jag stod där i fönstret i mitt rum, såg när dom gick till sina trapphus. Nä, det var inte så speciellt, när jag var liten. Eftersom jag fyllde år så nära jul och nyåret, fick jag alltid min present på julaftonen. Inslagen i julklappspapper men det stod grattis. Varje år var det samma sak i presenten från mamma och pappa. Alltid ett par skridskor.

Av farmor och farfar fick jag i och för sig presenten när jag fyllde år, men alltid samma sak. Ett silver bestick. Gillade jag mina presenter? Nej! Var jag otacksam? Det kanske jag var, men jag lärde mig nog aldrig att på riktigt åka skridskor. En silver kniv eller silver gaffel. Det blev alltid samma fras från farmor: det kommer jag ha glädje av när jag blir stor.

Näää…. jag har inte haft så mycket glädje av dom där besticken faktiskt. Jag vet inte ens vart dom är. Nu har jag farmors gamla silverbestick, dom ligger i farmors matsalsmöbel. Bruna och ser fula ut. Skulle jag få för mig att använda dom, lär dom behövas putsas. Men vem vill äta med bestick som varit putsade i kemikalier? Inte jag.

Nä, det är inte så speciellt att fylla år i mig. Jag önskar kanske, att det hade varit det. Att jag likt andra barn hade fått uppleva ballonger och serpentiner, Men vad betyder det? Bara massa saker som man slänger, när firandet är över. Idag skämde jag i alla fall bort mig själv, så här på födelsedagen. Det gjorde jag med en stund lugn och ro. När den stunden var över gjorde jag ordning köket. Därefter blev det en stund ner i källaren tända en eld, njuta av lågorna. Dusch och sedan var morgonen över. Klagar jag? Det är inte min avsikt. Men försäkerhets skull byter jag plats på armbandet och börjar om från början med min klagan-hetsträning. Det är bra att byta plats på det där armbandet för det är lite ovant att ha det på den handleden. Påminner mig om att nu får jag ta tag i det igen, verkligen träna mig på att inte klaga. Jag vill inte vara en klagande människa. Jag vill vara en människa som ser bortanför träden, ser ljust på tillvaron.

Nåja vad händer idag? Det ska firas födelsedag med den efterlängtade Semlan. Den där första semlan för året. Det finns inte så många ställen som har glutenfria semlor. Vi har förmånen att ha hittat frysta semlor på Coop, i vår lilla by. Eftersom sonen jobbar där så fick vi tipset. Ingen reklam att dom finns och dom finns inte inne i butiken. Utan man får säga till personal så plockar dom fram, semlorna ur deras frysar inne på lagret. Just dom här semlorna smakar som helt vanliga semlor. Dom är till och med godare, än vanliga semlor. I torsdags tipsade vi sonen, om att dom måste göra någon form av reklam för semlorna. Det kan inte bara vara vi i vårt lilla samhälle, som äter glutenfritt. Ja, här sitter jag och riktigt längtar efter den där semlan. Oj vad gott det ska bli.

Jag bara jag kan välja mina egna tankar, jag kan välja tankar som ger mig lycka, men jag kan även välja motsatsen.

Idag när jag öppnade diskmaskinen och såg hur plastburkarna tog plats, kom den där automatiska tanken. Om att tänka negativa tankar om övriga i familjen. Men precis när den tänkts, kom jag på mig själv. Hm….. Det enda ansvar jag har är att göra mig själv lycklig. Blir jag lycklig av att fylla mig själv med onda tankar om någon? Nej det blir jag inte, det tar energi från mig. Vände på tanken, tänkte mera. Men ojdå, här finns det en möjlighet för mig att träna mig på, att ladda diskmaskinen och att ändra mina tankar. På någon hundradels sekund försvann känslan av elände till något mera spännande. Jag gillar ju att lägga pussel.

Enligt astrologin är det idag jag ska fira mitt nyår. Jag har skrivit mitt brev till mig själv som ska ligga till sig tills nästa födelsedag. Där finns det saker som jag ska ta tag i detta år. När jag sedan om ett år läser brevet igen, då får vi se vad jag uppfyllt.

Tacksamhet idag:

  1. tack för att jag vaknade till denna dagen och kom på mig själv att jag satt och log i min ensamhet. Varför skulle man inte kunna göra det? Jag är ett riktigt trevligt sällskap där på morgonen. Jag är eller har blivit helt grym på att njuta av mitt egna sällskap och en kopp kaffe.
  2. tack för jag har så många människor omkring mig så jag bryr mig om och älskar.
  3. tack för livet och tack till livet.
  4. tack för att jag har en sådan fin familj.

Så sant ibland måste man verkligen få larva sig lite till och med mycket Idag är en jätte bra dag för att larva sig, gå ut i snön och till och med leka lite.

Lev idag just nu, igår finns inte och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook