Återvinningscentraler eldar upp…


Dom eldar upp plasten vi så snällt sorterar och lägger i våra kärl hemma. Igår på nyheterna, sa dom något att den återvunna plasten inte återbrukas. Vilket jag trodde, det var just det som var grejen. Med att vi lägger plast i plast och papper i papper. På tv sa dom i stället att den bränns upp. Skulle vi återbruka den, hade vår miljö tjänat 8% av växthusgaser. Lite kan någon tycka. Men många bäckar små. Jag kände det som ett slag i ansiktet.

Den lilla människan gör viktiga små saker, tillsammans med andra små människor, gör att det blir stora saker. Då kommer bomben, om att storebror skiter i och struntar blank i, om vi varit duktiga och bidragit. Jag tycker att vi vanliga dödliga människor, vi fått betala ett stort pris för att värna om vår miljö. Man har lagt saker i vårt drivmedel till våra bilar, som gör att det kostar mera. Man har tutat i oss att vi alla ska bidraga och göra vårt. Man har lagt en skatt på plastpåsar, för att vi ska använda annat. Vi har gjort om vår energi så att den kostar hutlösa priser. Vi måste till och med spara på elen för att alla ska få ha el. Just i skrivandets stund kommer jag inte på, mycket mera. Men det är vi här nere vid foten, som fått göra ansträngningar, för att vara en bidragande för miljön. Då säger man att plast som läggs i containrar bränns upp. Dom som jobbar på sopstationerna måste känna det som att deras viktiga jobb blev mindre viktigt.

Själv har jag köpt bivaxdukar för att använda mindre plastpåsar kring mat. Det kostande några kronor men jag kände då. Då när det begav sig att det bidrar till miljön. Vilket det självklart fortfarande gör. För jag förbrukar mindre plast. Men den plast som jag lägger i det kärl, som jag köpt för att vara duktig i mina återvinningsförsök. Den plasten bränns upp. ?:?!? Vad är då meningen med att jag sorterar? Varför ska vi då sortera? För mig blir det ett Jätte stort systemfel. Systemfel brukar man rätta till. Eller???

Vad kan jag och du göra? Hmm? Inte så mycket mera än att ifrågasätta. Hjälper det? Kanske inte med en gång men, när vi är många som ringer ner kommunerna. Kanske det finns någon där som gör ett försök till att göra annorlunda.

Nog om detta. Min bror skulle vara stolt över mig, om han såg hur jag kämpat med bil spelet på PS4 an. Det var min lediga tid igår, den gjordes framför spelet. I morse när jag vaknade drack jag Kaffe mellan hiten i spelet. Kaffet blev kallt för jag var inne i mitt spelande. Inser att jag får tidsbegränsa mig, med spelandet. Jag har en tendens att fastna i sånt. Så det får bli korta stunder. Annars lär inte familjen, vare sig få mat eller rena kläder. Nej så allvarligt är det nog inte men tiden går när man sitter där och spelar. en kort stund kan bli en långstund om jag inte bestämmer mig för att bara spela en kvart eller halvtimma.

Tacksamhet:

  1. tack för att jag vaknade idag med.
  2. tack för att dagen igår var så mysig. Tack bror för spelet.
  3. tack för att jag har förmågan att hitta tillbaka till mitt mera lyckliga jag idag än jag gjorde för några år sedan.
  4. tack för att jag förstår att min största uppgift i livet är att göra mig själv lycklig.

Visst är fyran lite provocerande. Men det är den största uppgiften vi har i livet. Ingen annan kan göra det åt oss. Utan det är vår egna uppgift. Genom att uppmärksamma mina tankar i olika situationer och stunder. Tar jag ansvar vilka känslor som bor i min kropp. När jag tänker negativa tankar om andra så mår inte dom dåligt, men jag. Det gäller att se bakom tanken och låta den flytta ut. För annars gör jag saker som egentligen inte är rätt emot den jag möter.

Dagens Panda så klok att jag nästan ramlar av stolen.

Fast ibland stångar vi oss blodiga och då kanske det är fel saker vi gör och provar på. Eller så är det bara det att det är på fel sätt vi provar.

Ha en fin dag, nu blir det att ha koll på Aktierna. Just nu innan öppningen är jag positiv. Det vart bra i USA och annat i fredags.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.