Tacksamhet, är något viktigt.

smög mig ner i källaren, ner till mitt skrivbord. Jag trivs här känner jag. Lite musik från Spotify och en kopp med kaffe bredvid. Livet känns enkelt. Maskinerna inlagda med tvätt. Morgonen har börjat. Sovit dåligt i natt, då värken bott i ryggen. Vaknade redan vid fyra i morse, men tvingade mig själv att ligga kvar till klockan var runt fem. Duktigt gjort av mig, då jag har svårt att ligga kvar i sängen.

Härligt med helg, då är alla hemma. Idag fyller stora hemmavarande sonen år. 26 år blir han. Vi hade bestämt att han skulle få bo hemma, tills han var 25. Ett år har gått, eftersom vi fortfarande har ungdomar boendes här så har han blivit kvar här hemma. Jag tror att han mognat, under detta år, han löser saker på ett mer moget sätt och har förmågan att sätta gränser om sig själv, på ett sätt som är utan frustration. Förutom då hans el cykel blev stulen i somras. Då vart det annat ljud i skällan. Cykeln kom tillbaka efter några timmar. Maken och dottern lillgrabben och stora sonen jagade tjuven. Polis var inkopplad. Situationen löste sig bra.

Men i början av situationen var det en låsning. Den lyckades maken och dottern lugna ner. Hade jag varit inblandad hade det inte löst sig så bra. När maken följde efter tjuven, som är en missbrukare som är allmänt känd i vår lilla by. Ville tjuven slåss, han kallade maken för pissluffare. Men då han insåg, att dom inte kommer att låta han ha cykeln, att dom var fyra stycken som jagade honom. Så lämnade han cykeln och maken kunde ta hem den.

Jag är hemma om dagarna, när stora sonen kommer hem från jobbet, brukar han hjälpa till med maten. När vi gjort klart maten, brukar vi sätta oss i soffan och snacka. Det var innan vi fick PS4 av min bror, nu brukar vi efter matgörat, spela tv spel. Han är en god instruktör, för att hjälpa mig med mina spel. Vi har andra spel vi spelat under åren. Stronghold är ett av dom. Han hjälper mig att tänka strategiskt och visar på saker som jag behöver, för att vinna spelen. Sedan han var var tre år, har han suttit och spelat tv, data spel. Gör fortfarande dagligen flera timmar om dagen. Till och med många timmar om dagen. Det har varit hans sett att ha kontroll på världen och alla intryck.

Igår innan han gick till jobbet, kom skrivborden med stor lastbil hit. Innan jobbet bar han in paketen i hallen. Jag kan inte lyfta tungt, nu då jag har ont i ryggen. När han kom hem efter jobbet, var han mera glad, än annars. Det första han sa var att han skulle skruva ihop lilltösens skrivbord, så att hon blev glad. Lilltösen hade önskat ett likadant skrivbord som han själv köpte, i somras. Ett riktigt gamer bord. Självklart var det ett sådant vi köpte till henne. Det är många saker som han har, som lilltösen önskat sig. Headset, mikrofon kopplad till datorn. Dom två kommer mycket bra överens. Nu har hon gamer bord, headset, mikrofon som hon fick när hon fyllde år. Inte av oss utan av andra, som kom på besök. Vi hade också köpt headset till henne, nu har hon två. När hon kom hem från skolan, var han nästan klar med skruvandet och tösabiten hon gjorde ordning i sitt rum, för att få in det nya skrivbordet. Till och med så att hon hämtade dammsugaren och dammsög.

Ofta brukar det inte vara så enkelt för henne att komma igång med städandet. Men igår gick det, utan ord. Där ser man vad lite motivation kan göra. Finns den så gör man, om man kan. Kan man inte så spelar det inte någon roll, hur mycket motivation som finns. Men oftast brukar inte motivationen finnas, om man inte kan. När hon sedan satt där inne i sitt rum, hörde vi hur glad hon var. Maken kom på att nej, vi måste nog köpa ny dator till henne nästa gång. Men det får blir senare, när ekonomin tillåter igen. När maken köper datorer så är det lite mera än kostsamt så det får vänta.

Nej nu får det bli annat för mig. Härligt att stå här vid mitt skrivbord att skriva. Jag är också glad över mitt skrivbord som jag fick av maken i födelsedagspresent. Vad säger nu Stor Panda och Liten Drake idag?

Men bara älskart, det är bristen som gör det perfekt, till och med Unikt och vackert känner jag. Fast då är det inte längre en brist utan en tillgång.

Tacksamhet:

  1. Tack för att jag vaknade upp ännu en gång. Det blev en ny morgon idag med.
  2. Tack för alla fina människor som finns i mina cirklar, tack för alla barn som kommit att bo här.
  3. Tack för att stora händelser av tråkigheter, inte gör mig så illa. Jag klarar sådant. Jag blir stark av det.
  4. Tack till dom som alltid finns, där för mig när jag behöver. Jag hoppas och har viljan att finnas där för dom när dom behöver.
  5. Tack till Livet och vad det för med sig.
  6. Tack till mig själv. Att jag är den jag är, att jag går här och duger så himla mycket. Alltid.

Duger gör vi alla, vi måste bara inse det. Om vi inte skulle duga, hur skulle det bli då. Kämpa på där ute med att duga. För det gör du. Ta hand om dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Problem tenderar att vara i bak eller framtiden. Skulle dom vara här nu så gör vi något åt dom. Går dom inte att göra något åt då är dom inte problem just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: