Ord, ord ska väljas med omsorg och ge välbehag. Ord är mitt ansvar.


Godmorgon eller är det förmiddag kanske? I alla fall står jag här med morgonrocken eller badkappan på. En timma efter badet, brukar jag frysa lite extra. Därför står jag här och känner hur nöjd. Jag står här med den nya varma härliga Morgonrock alias badrocken på mig. När blogginlägget är klart, ska jag gå upp och ta på riktiga kläder. En liten morgonrocksmorgon men med bad. Det är inte illa pinkat.

Liten mysig känslan men, med alla må-bra känslor i kroppen. Dom kommer alltid efter det där morgonbadet. Då känns det i kroppen som vad som helst kan komma, jag kan stå emot, jag fixar, jag klarar allt jag vill. Det där andra som jag kanske inte klarar, det vill jag inte. Inget-är-omöjligt-känslor bor i kroppen, energin sprudlar så det känns som nyårsraketer i kroppen. Härligt, riktigt härlig känsla så här efter badet. 2,4 grader var det i vattnet graderna går uppåt igen. En härlig morgon, ett härligt bad tillsammans med mina badsystrar och en liten hund. Naturen förändrad efter bara två dagars uppehåll. Jag får så många naturupplevelser, när jag gör mina bad. Blir så nära naturen. Naturen är så helande. Alla dumma tankar, alla konstiga tankar om framtiden blir som bortblåsta och tänks inte längre.

I morse vaknade jag med tanken, om att jag inte har en aning om var eller hur saker landar. Nu pratar jag om ord. Dom ord jag säger, är viktigt att det är valda ord. Där jag vet om att dom kan landa på fel sätt. Det gäller att jag väljer ord som inte gör illa. Ibland är det bättre att vara tyst, än att säga saker som inte borde sagt , ord som ingen vill höra. Det kanske låter bra i mitt huvud.

Men mottagaren har inte mina erfarenheter och inte mina tankebanor. Nu ska det erkännas, att det inte är många som har mina tankebanor. Jag har en vän, lite längre bort här i nästa kvarter. Hon säger ofta att jag har lite konstiga tankar. Att jag är lite mystisk, lite flower-power i mitt tankesätt. Det får hon gärna tycka. Jag gillar att hon tycker så, det är ju tur att vi är olika. Men just dom där meningarna, som jag nu skrivit innan väninnan. Ger mig ett ansvar att vara medveten, om att alla orden jag säger till någon. De orden behöver landa in väl. Jag vet aldrig hur någon annan, tolkar mina ord.

Jag kan försöka förmedla saker som jag tycker är viktiga, men vilken vikt har dom till den jag lämnar viktigheten till? Ord kan göra ont, skapa saker i den som får ta emot, orden. Bli till sanningar som jag när jag sa orden, inte ens var avsikten. Det kan bli mottagarens sanning. Klokheter blir det här i mig. Jag behöver inte säga allt jag tänker, jag behöver i bland vara tyst i stället. Den tystnad jag ger visar då på omtanken och omvårdnad kanske. Jag ska träna på detta idag. Vara tyst. Tänka ett varv extra, jag ska ha med mig, att jag inte vet var mina eller hur mina ord landar, i den andra människan. Mottagaren ska känna att jag gör av all välmening, verkligen bryr mig om. Mottagaren ska bli trygg, förstå innebörden av mina ord.
Oj, vilket ansvar jag har. Här gäller det kanske att jag i detta ansvar blir helt tyst. Men oj, det går inte. Fast tystnaden kan vara skön när man delar den med andra.

Nej vad jag babblar eller vad heter det när det är skriver jag gör. OJ vad jag skriftar.

Tacksamhet idag.

  1. Tack för att jag vaknade i morse. Att jag fick en till morgon.
  2. Tack för att jag tog mig till badet. Tack för att morgonrocken var så varm.
  3. Tack till livet allt som livet för med sig till mig.
  4. Tack för min tanke i morse när jag vaknade. Den gav mig ansvar.
  5. Tack för all musik som alltid bor i mitt hem. Tack för alla vackra, kloka texter helt okända människor skrivit så att jag kan lyssna på dom.
  6. Tack bloggen, tack till dig som läser min blogg.

Vad säger Stora Panda och Liten Drake idag?

Bilden är från boken Stor Panda och Liten Drake av James Norby. En härlig bok att bara begrunda och få ord och tankar för dagen.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Ta hand om dig och tack för att du läser.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.