Hälsan är en del i självkärleken.


Prioritera din hälsa – En viktig del av självkärlek

Prioritera din hälsa är en faktor för att öka din självkärlek och livskvalitet. Detta innebär att ta hand om din kropp och sinne genom regelbunden motion, en hälsosam kost, tillräcklig sömn och stresshantering.

Regelbunden motion kan hjälpa dig att hålla kroppen i form, öka ditt självförtroende och lindra stress. En hälsosam kost hjälper dig att ge din kropp den näring den behöver, för att fungera optimalt, tillräcklig sömn är viktig för att återhämta sig och för att hålla dig frisk. Nu tänker jag att det inte alltid är broccoli och morötter men, en liten större portion med grönsaker kan inte göra skada. Men ibland är det riktigt gott med bara det där skämsmaten. Fast gör man maten från grunden så är det mera nyttigt. Undvik halvfabrikat till mat. Det är inte svårt att äta näringsriktig mat. Ät vettig mat under veckorna och slarva någon dag under helgen.
Ta promenaden till affären istället för bil. Gå den där lilla extra turen när du är på väg till ditt mål. Gör några knäböj när du väntar på kaffet. Var ute i friska luften, nära naturen. Är du modig så varför inte börja med kallbad. Åk till en sjö varje morgon, tillsammans med andra och bada. I det sammanhang har jag själv hittat ett kasam, där jag mår som allra bäst. Sömn ja, där har jag problemet. Sömn kan vara svårt. Men det går att få till. Acceptera sömnen, även när den är mindre bra. Sover du dåligt i natt,blir sömnen antagligen bättre natten efter det. Används sömnklocka, då brukar det bli så att man fast man tror att man inte sovit bra, ändå fått ett antal timmar. Sömnen är viktig. Hitta sätt som gör sömnen bättre. Stäng ner skärmarna en timma innan du ska sova. Ha det svalt och mörkt i rummet. Låt bli mobilen.

Stresshantering är också viktigt för att hålla din kropp och sinne i balans. Att hitta metoder för att hantera stress, såsom meditation, yoga eller mindfulness, kan hjälpa dig att uppleva mindre stress och oro och öka din totala livskvalitet. Här är kallbad ett riktigt bra alternativ. Endorfinerna som simmar in gör verkan långt efter att badet är klart. Stanna upp andas, ifrågasätt dina tankar, måste du verkligen skynda. Avboka och gör mindre i kalendern. Lev här och nu. ANDAS. Att börja morgonen med handmeditation är något som jag ibland tar till. rör handflatorna emot varandra rör ansiktet och ge dig själv en kram mellan varven under sju minuter, så känner du vad och vilka mjukheter som ramlar in. Börja dagen med att skriva av dig din stress. Visualisera dagen, då du vaknar om hur du löser allt i en stilla takt.

Att prioritera din hälsa är en avgörande del av självkärlek. När du tar hand om din kropp och sinne, kommer du att känna dig mer energi, mindre stressad och mer självsäker, vilket kan öka ditt självvärde och självbild. Så prioritera din hälsa idag och se skillnaden det gör i ditt liv.

Vad kan du göra idag. Börja, sedan tenderar aldrig att bli till. Ett steg, gör ett idag. Börja med knäböj i väntan på kaffet. Gör armhävningar mot bänken i köket medans potatisen kokar. Lyft konservburken eller ketchupen några gånger innan du ställer den i skåpet, gör biceps curls med mjölkpaket innan du ställer det på bordet. Man kan ta en runda i kvarteret och göra det på tid. Slå tiden nästa dag. Man behöver inte gå på gym, det går att få till träning i vardagen.

Nog för nu, lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen är här först i morgon. Just nu gäller. Gör en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.