Tema Kärlek -jämföra sig själv….


Att jämföra sig själv med andra.Sluta jämföra dig med andra –

Jämförelse är en stor källa till oro och dålig självbild. Lär dig att uppskatta dig själv för vem du är, inte för vad andra är.

Sluta jämföra dig med andra

En nyckel till självacceptans

Jämförelse med andra människor är en av de största orsakerna till dålig självbild och oro. Vi jämför ofta våra liv, med andras liv på sociala medier, i våra relationer och i vårt arbete, men det är viktigt att inse att detta bara leder till jämförelse och oro. Vi kan titta på grannens trädgård, bil, hur många fester dom har och hur ofta barnen kommer och hälsar på. Hur ofta dom handlar mm mm. I sociala medier visar vi ofta en glamorös bild av oss själva. Vi tar inte det där kortet när vi vaknar, berättar inte att innan lönen kommer är det inte en tanke på att inte gå ut och shoppa. Utan vi visar upp en bild av lycka och flammor av det som är vackert.

För att sluta jämföra dig med andra, måste du först och främst inse att varje människa har sina egna unika livsresor och utmaningar. Du har ingen aning om vad andra människor går igenom, deras framgångar och misslyckanden speglar inte nödvändigtvis din egen resa. Ingen har gått i dina skor, ingen vet vilka känslor erfarenheter du upplevt. Ingen har varit i din relationen med dina föräldrar i det steg du varit i syskonskaran. Inte heller har dom haft dina syskon, släktingar.

Det är också viktigt att fokusera på din egen utveckling och framsteg. Fira dina framgångar, stora som små, och försök att lära dig från dina misstag. Fokusera på dina mål och drömmar, och sträva efter att bli den bästa versionen av dig själv, inte någon annan. Den bästa versionen av sig själv är inte alltid lycka, lyckandes och segrar. Ibland kan en seger vara att du tog dig upp från sängen. Att du tog på dig kläderna och gick ut i friska luften. Att du vågade dig på att ringa det där obehagliga samtalet, eller att du vågade säga de där meningarna som du suttit inne med. Dom där orden är värda att firas, även om dom togs emot och bidrog till dålig stämning. Du sa ditt hjärtas röst.

Sluta jämföra dig med andra, fokusera på din egen resa. Vad är ditt nästa steg i din resa? Vart är du på väg? Vad vill du uppnå med ditt liv? Det spelar inte någon roll vad andra gör eller vill att du ska göra. Det är du som är kapten i ditt skepp. Även om andra gör andra saker och vill andra saker, det är deras resa. Inte din och inte är det något du behöver nå upp till. Jämför dig istället med hur det var förra veckan, eller hur du gjorde senaste gången det hände det du är i just nu. Blev resultatet enligt dig själv dåligt, så gör något annorlunda denna gång. Stå på dig och var den du är, gläns i din egen hög person. Tillåt dig vara den där du är, visa dina gyllene kort för omvärlden. Våga vara dig själv. Stå upp för dig själv. Det är en viktig nyckel till självacceptans. När du har accepterat dig själv och slutat jämföra dig med andra, kommer du att uppleva mer tillfredsställelse och självförtroende, och du kommer att vara mer beredda att möta utmaningar och ta itu med livets hinder.

Vart är du på väg? Har du börjat på din egna resa eller är du en reskamrat i någon annans livsresa? Ritar du på din egna väg? Eller har du redan hittat din karta? Har du hittat kartan så ta stegen ut och prova leva ditt liv så som du vill leva det. Var den du är även om du inte är den som andra vill att du ska vara. Gör din egna kopp te så som du vill att det ska vara.

Nej nog för nu, Även detta är ett inlägg jag skrivet innan, Jobb idag och då får jag plocka bland skatterna som ligger och vilar och inte innan blivit publicerade.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Gör en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.