Tema kärlek, vänskap


Vänskap är en relation mellan två eller flera personer som har tillitsfull och lojal kärlek och omtanke för varandra. Vänskap kan utvecklas över tid genom gemensamma upplevelser, samarbete och kommunikation. Vänner stödjer och uppmuntrar varandra, och erbjuder en källa till trygghet, glädje och värme i livet. Vänskap är en viktig del av människors liv och hälsa, och kan ha positiva effekter på psykisk och fysisk hälsa.

Vänskap är en av de mest viktiga relationerna vi har i livet. Det är en relation som bygger på tillit, ömsesidig respekt, omsorg och förståelse. Vänskap är inte begränsad av åldersskillnader, kultur, ras eller kön, och kan utvecklas mellan människor i alla samhällsskikt.

Vänskap är en viktig källa till stöd och tröst. När vi är omgivna av vänner, känner vi oss säkra och älskade, och vi har någon som stöttar oss genom svåra tider. Vänner erbjuder också en plattform för kommunikation och utbyte av idéer och erfarenheter, vilket kan hjälpa oss att växa och utvecklas som människor.

En annan viktig aspekt av vänskap är att det ger oss möjlighet att ha roligt och njuta av livet. Vi har alla behov av att ha kul och lära känna nya människor, och vänskap tillåter oss att uppleva nya saker tillsammans med andra.

Men vänskap kräver också arbete och ansträngning för att hålla den stark och frisk. Det innebär att vi måste investera tid och energi i våra vänskapsrelationer, och visa omtanke och uppskattning för våra vänner. Vi måste också vara ärliga och öppna med våra vänner, och vara beredda att lösa eventuella problem som uppstår i våra relationer.

För vissa av oss kan det vara svårt, det där med att upprätt hålla och lägga energi, i perioder. Så är det för mig, jag vill umgås i perioder och mellan dessa vill jag vara i ensamhet. Jag tänker att det handlar om min ADHD. Intryck och min oförmåga att orka hela vägen grejen. Jag orkar en stund sedan behöver jag en paus, för att senare vilja umgås igen. Det som är dumt är att jag inte kommer på pausen innan och kan berätta, att nu behöver jag en paus. Utan den som är min vän märker det av att jag inte hör av mig. Det skapar ibland ett problem då personen som märker av min paus får funderingar på om hon sagt något eller gjort något. Finns många sådana tillfällen i mitt liv där pauserna gjort att jag förlorat vänner.

I sammanfattning, vänskap är en viktig och värdefull del av våra liv. Det ger oss stöd, glädje och en källa till kärlek och omtanke, och är en viktig faktor för vår psykiska och fysiska hälsa.

Nog om detta ämne. Jag tänker jag skrivit många inlägg om kärleken nu. Temat får vara avslutat. Nu ska jag hitta till ett nytt Tema som jag skriver om de dagar jag har fulla jobbdagar.

Jag har verkligen försökt grotta ner mig i ämnet men känner lite att det är lite samma hela tiden.

Ha en fin dag, ta hand om dig.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.