Körkortsmorgon…


En tidigt morgon där katten lät mig vakna riktigt tidigt. Han var hungrig. Kanske inte så konstigt. För han äter bara såsen från maten. Resten lämnar han att torka för att sedan slängas. En klarblå himmel att vakna till det gör inte ont. Funderar på om jag ska bada idag. NU när solen lyser upp är sjön vackrare än vackrast. Ännu finns det tid till att bara fundera på det. Men snart måste jag bestämma mig. Igår var det en bra dag efter sjukhusbesöket, men jag var trött. Kanske inte så konstigt, då jag varit så orolig för besöket. De lugnade medlet gjorde säkerligen sitt till tröttheten det med.

Idag ska lillkillen köra upp för körkort. Igår när jag frågade om han var nervös, svarade han nej. Jag tyckte det lät konstigt men det är väl bra om han inte är det. Han sa att sorgen får han ta när den kommer om det skulle gå fel. En klokhet tänker jag det är när besvikelsen är där i stunden just då som man ska känna saker. Inte innan. Körkort, hm tänk så stor han blivit. Körkort snart bil om det går bra. Frågan är bara om vart den bilen ska stå? Den får liksom inte plats på uppfarten. Nåja den funderingen får bli sedan när körkortet är hans, den får bli när körkortet är hans och då när han köpt bil. Jag hoppas det går bra idag för honom, Då är det en sak att bocka av från listan att göra. Då lär det bli tjat om att låna bilen innan bil är inköpt. Men här lånar vi inte ut vår bil, inte till någon. Inte ens våra stora barn har fått låna bil. Dottern har kört vår bil en gång, det var när hon körde mig till sjukhuset.

Det är dumt att låna ut bil och något händer tänker jag. Då blir det sura miner och osämja. Jag hade en kompis en gång han kom från Grekland. Han hade köpt sig en fin bil. Då berättade han att det bästa med att vara Grek var att man hade principer och regler. En av dom viktigaste reglerna var att man inte lånade ut vare sig sin bil eller fru. Kanske är det så att jag har samma regler fast jag har ingen fru då. Men jag lånar inte gärna ut min make heller.

Nej klockan närmar sig bad, hm har inte riktigt bestämt ännu om det blir bad eller inte. Kanske mysigare att vara kvar inne i värmen här hemma. Det får bli ett besök till apotek idag hämta ryggmedicin och ett besök för att hämta ut ett paket. Snart är det dag att börja förbereda för studentmaten. Vad som ska finnas på buffén och inte.

Tacksamhet,

  1. Tack för att jag vaknade upp till en helt ny dag.
  2. Tack för att jag inte har ett sjukhusbesök framför mig.
  3. Tack för att livet känns mjukt.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.