Att säga positiva saker till sig själv.

Att affirmativt tänka eller ”affimera” innebär att man medvetet väljer att fokusera på positiva tankar och uttalar positiva fraser eller affirmationer för att förstärka dessa tankar. Affirmationer kan hjälpa till att stärka självförtroendet, öka motivationen och skapa en positiv inställning till livet.

Affirmationer kan vara så enkla som att säga ”Jag kan göra detta” eller ”Jag är stark och kapabel”. Det viktigaste är att affirmationerna känns personliga och relevanta för ens egna mål och önskningar. Affirmationer kan också användas för att hantera negativa tankar eller självkritik genom att ersätta dessa tankar med positiva och uppmuntrande affirmationer.

För att affimera effektivt är det viktigt att vara medveten om sina egna tankar och känslor. Genom att identifiera negativa tankar och ersätta dem med positiva affirmationer kan man öka självförtroendet och skapa en positiv inställning till livet.

Affirmationer kan praktiseras dagligen, till exempel genom att upprepa dem högt eller skriva dem ner. Det kan också vara till hjälp att visualisera det positiva resultatet av affirmationerna för att förstärka de positiva känslorna och tankarna.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att affirmationer inte är en magisk lösning på alla problem, men de kan vara en hjälp på vägen till att skapa en mer positiv inställning och öka självförtroendet. Genom att öva på affirmationer kan man öka medvetenheten om sina egna tankar och känslor och skapa en mer positiv och optimistisk syn på livet.

Jag tror vår katt alltid affirmerar att han är kungen, lejonet och starkast.

Nog för idag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook