Från jobbdag till soffhäng.


Har haft en jobb dag. En dag på jobbet. Nu börjar nedräkningen till semester. Bara några ynka dagar kvar att jobba. En Vecka och en dag fast bara halva dagar. Fast halva dagar för mig är ibland 6 timmars arbetsdag, då är jag helt slut när jag kommer hem. Men fast jag var helt slut så blev det jag som lagade middagen. Enkel mat fick det bli, då blev det korv stroganoff och ris. Det gör ju sig nästan självt. Pizza sallad till och maten var klar. Har åkt och hämtat ett paket och vi har även varit i väg och slängt grovsoporna. Vid återvinningen träffade jag en fd arbetskamrat. Det vart riktigt trevligt att höra hennes stämma och lyssna på klokheten hon har. Det gav mig ett skratt och en insikt.

På jobbet har det varit som vanligt, samtal med både klienter och kolleger. I morse fick jag nästan slåss för att få arbeta lite på jobbet. Det var ett rum som skulle städas, när jag bestämt mig för att göra det, sa kollegerna men vi kan göra det. Men jag tog tag i jobbet och sedan vart det klart.

Lillflickan är på vift ute i samhället och umgås med en vän. Igår fick jag ett spel på lillgrabben. Vilket resulterade i att han lyckades göra bättre ifrån sig idag. Innan, nu under några veckor har han trott att det är ett hotell här hemma. Struntat i allt vad som varit här hemma. Kommit sent upp och ätit middagen, låtit kastrullerna stå som dom stod. Idag när han ätit, dukade han bort och plockade undan. Ibland är spel bra att få, så att ungdomarna förstår att dom inte bor på hotell utan i ett hem. Är dom vuxna ska dom väl i alla fall klara av att duka bort om dom struntar i att komma upp och äta?

Jag har väldigt mycket tvätt, att tvätta men. jag tänkte vänta tills imorgon. Då ska solen skina på himlen igen. Jag jobbar sent och ska nog hinna med en del tvätt innan jobbet. Så skönt att hänga tvätten utomhus när det går. Då blir den invikt, när den är torr. Annars kan den hänga nere i källaren både en och två dagar, innan jag plockar bort den. Då är det helt plötsligt ett jobb. Det känns inte så när jag hänger ut tvätten då är det bara roligt.

Nej jobbet tar ut sin rätt, soffhäng gäller och det gäller nu.
Ha en fin kväll.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.