Ringde idag till arbetsgivaren som jag sökt jobb hos…

Ringde för att fråga om hur länge ansökningstiden var.

Äntligen sitter jag här vid skrivbordet i källaren och skriver. Ingen eld är tänd ännu. Vet inte om det blir någon idag. Det är för varmt för att till och med mys elda. Har varit på jobbet idag men bara till halvtvå. Idag när jag kom till avdelningen så vart det ett bekant ansikte där. En före detta team och helglags kollega. Kändes som att kastas tillbaka några år. Ett trevligt möte där vi pratade lite politik, ytterst lite. Husbil och hur kul det var när vi jobbade ihop det där gamla gänget vi en gång var. Saknaden av just då tiden blev påtaglig. Men livet går vidare och vi jobbar idag med olika saker. Inte jag för jag är kvar vid min häst men han som var där han gör helt andra saker idag.

Kanske är detta så nära eld jag kommer idag. En bild från förra året. …..

Efter jobbet smet jag in och solade en stund. När jag solat åkte jag till Willys för att handla. Även det blev en kasta tillbaka tid. För det var längesedan väldigt längesedan jag storhandlade helt själv. En så där 20 år sedan jag storhandlade själv. Det brukar vara makens eller att vi gör det båda två jobb. Mest makens jobb. Jag tycker inte om att handla och jag är värdelös, på det där med vad saker ska kosta. När jag handlar, tänker jag aldrig på vad saker kostar. Vilket blev en överraskning idag. Det kostar när jag går och plockar i hyllorna. Tungt blir det också, men tur att jag kunde köra vagnen hela vägen fram till Bilen. Jag packade om så att påsarna skulle vara lättare att bära in. Tror det blev sex sju påsar som jag bar in. Nu är det handlat för denna gången.

Väl hemma packade jag upp det jag handlat. Lilltjejen ställde sig för att göra maten vi skulle ha idag, när hon kom från skolan. Berättade om betyg som blivit bra på prov. En riktigt trevlig stund där i köket jag och lilltjejen. Lite mysigt att ha henne där vid spisen och jag som packade in. Blev så hemtrevligt där den där stunden, vi jobbade sida vid sida. Inte för att jag ens frågade henne om hon ville hjälpa till, utan helt av egen vilja ställde hon sig där vid spisen.

Efter köksjobben vi gjorde, käkade vi mat. Jag har lovat familjen att jag aldrig mera ska göra pommes i Air-fryern. Jag råkade göra dom stenhårda. Men det gick att äta. Nu sitter jag här ner i källaren efter att jag hängt upp tvätt. Blir soffhäng för hela slanten nu.

Men förresten det jag hade tänkt skriva om, glömde jag skriva om. Jag har idag ringt till arbetsgivaren, jag träffade för intervju förra vecka. Eller va det två veckor sedan. Jag ringde upp för att kolla när ansökningstiden är slut. Den var slut, sa hon jag pratade med. Hon berättade att det var många som sökt jobbet, att det var många med rätt kompetens. Det var många som de skulle gå igenom men, jag var fortfarande med bland dom de nu skulle välja ibland.
Det gjorde mig glad. För ju mera jag tänker på det där jobbet, ju mera intressant blir det. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur stort, roligt det skulle kunna bli. Jag vill och önskar av hela mitt hjärta, att det just det jobbet blir mitt. Idag berättade jag för min chef om att jag faktiskt sökt jobb. Hon sa att jag gärna fick lämna henne som referens. Vilket gjorde att jag fick erkänna att jag redan lämnat henne som referens.

Nej nog för nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller och just nu, är det så att arbetsgivaren jag sökt jobb hos fortfarande efter intervjun, ser mig som intressant. Det gjorde min dag idag till en kanske till och med bättre dag, än den som var så bra igår.

Ha en härligt fin kväll.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook