En söndag ska bli till.


Vilken resa det blev i fredags. Tågstopp, för att det varit en olycka. Kom hem halv två på natten. Skulle varit hemma vid tio på kvällen. Det var många timmar att sitta och vänta där i tåget. Dagen igår gick åt till att vila, efter att vi hade varit i stan för att handla. Tända en eld i kaminen och sova till en film. Maken satte upp en hylla över sängen där vår projektor ska stå. Jag orkade inte göra något alls i går. Men nu har jag sovit en hel natt förutom de stunder jag vaknat för att hosta.

Kaffet är bredvid mig och katten är ute på sin morgonrunda. Stora sonen sitter framför sin dator. Jag hör han mumla där inne i sitt rum. Det verkar som vinden mojnat. En ny dag börjar ta form, vad ska jag göra idag? Jag är inte helt säker på det ännu. Men även idag får bli en dag i vilans tecken. Har en lång arbetsvecka framför mig, många kvällar och ett helg pass. Min lediga helg är över. Just nu när jag sitter här och skriver känns det som en bortkastad helg.

Men inser att den stilla lunken, varit tvungen. Förkylningen blir värre och att bada nu känns inte alls lockande. Jag måste bli frisk först. Har ont i ryggen av allt hostande. Lock för ett öra, lär behövas lite medicin för det om det inte blir bättre snart. Men vi får se hur det utvecklas. Just nu sticker det bara så där som när det är dags för öroninflammation. Men klaga ska jag inte göra. För min kollega hon var sjuk på riktigt. Hon hade svårt för att andas när hostan satte i. Lät som ett tröskverk när hon andades. Jag förstod inte alls hur hon ens kunde komma på tanken, att åka till utbildningen i det läget hon var. Men hon satt där. Utbildningen var bra men det bästa med dagarna, var de stunder jag kunde gå till mitt rum för att vila. Tog ett bad på kvällarna. Varm härligt bad för att sedan sova.

En gång för länge sedan hade vi badkar här hemma. Idag inser jag hur dumt det var, att plocka ut de där badkaret. Saknar att skämma bort kroppen med bad. Vi har börjat prata om att det kanske är dags, för att göra ordning ett riktigt badrum här uppe igen. Som det är nu är det dusch i källaren vi har. Lär kosta skjortan att gör om till badrum igen. Men så värt det.

Det har börjat ljusna ute. En dag börjar bli till. Himlen är vackert grå, träden är stilla idag. En härlig dag att stanna på insidan, för att dricka te tända ljus och en eld i kaminen. Igår när vi var i stan köpte jag Earl Grey te i teboden. En stor kopp te hör till hösten. I alla fall min höst. Idag är det perfekt väder för att njuta av en hel kanna med te, tända ljus och bara njuta. Men först får den andra koppen kaffe bli gjord.

Ha en härligt fin söndag.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller alltid.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.