Psykologi är så intressant. Mitt favoritämne.


Nu var det länge sedan jag skrev något här. Har mest varit jobb på agendan. Har varit så trött när jag varit hemma och tiden har gått åt till återhämtning.

Vi har fått en psykolog på ett konsult uppdrag på jobbet. I gatan, han gillade jag. Han var så himla bra på att prata och få oss andra att tänka. Nu kanske jag inte kan säga oss andra, men mig fick han i alla fall på bana av hans tänk. Visst jag hörde andra som kanske inte var lika nöjda men, jag blev såld. Han pratade på och gav sig in i teorin, kopplade det till fallet han pratade om. Så proffsigt så grym på det han gjorde. Jag höll inte med om allt men, han pratade på ett språk som gör det enkelt att hitta till metod, tanke med metoden. Riktigt bra. Han var som en psykolog som jag innan haft nära arbete med. Någon gång för länge sedan, då det på den tiden begav sig. Träffade jag en annan psykolog som likt denna man, pratade och gav sig in i teorin. Pratade så att det kändes så enkelt och självklart när man väl tänker tankarna. Nu sitter jag här i soffan hemma i min borg, tycker det är synd att den här uppväckar människan till psykolog inte alltid kommer att vara på jobbet. Men han kommer att vara hos oss i alla fall några månader. Det om det blir så att han kommer att hjälpa oss i vår arbetsgrupp, kommer att ge mig tankar som är väl värda att tänka.

Jag började känna att mina tankar på jobbet inte är så fel, även om dom inte alltid är dom rätt. Hittar jag till att där finns det någon form av kraft, i det där när man tänker bakom beteendet. Inte bara ser det som sker, utan försöker hitta till förklaringen och få en större förståelse. Jag blev helt såld på hans tankar. En sådan där man, man kan sitta i timmar och lyssna på i en föreläsning.

Nåja, nog om denna man. Men gillart som man säger. Det gjorde jag verkligen. En klok man som delar med sig av sin kunskap på ett frikostigt sätt. Idag är det mitt sista pass inför ledig helg. Jobbet flyter på och det är så roligt att jobba. Jag verkligen älskar tiden just nu, så himla härligt att vara i jobbtiderna. Igår hade jag samtal med chefen och fick till mig att jag duger bra på jobbet. Jag gör det jag ska och lite till. Jag försöker tänka säkerhet, kvalitet, och jag vet varför jag är på jobbet. För vem skull jag är där.

I helgen ska vi vara barnvakt till lille Alfred och Tekla. Deras föräldrar ska ha Halloween fest. Då får mormor vara barnvakt. Vi har inte riktigt ännu bestämt om vi ska vara hemma, eller åka ut med husbilen. Det bestäms i morgon. Vi behöver åka till Lidköping för att köpa bröd. Det är närmaste stället för att hitta gott glutenfritt bröd. Det kanske blir en tur till den fina campingen där. Det är en bra camping. om man har med småbarn. Där finns mycket att göra om man är barn. Efter denna camping, känner jag att jag campat klart för i år. Nu får det bli hemma helger, mysa med ljus och en eld i kaminen när denna helg är över. Det ser jag framemot.

Nog för nu, ha en fin dag och ta hand om det som är viktigt för dig. Jag själv ska ner i källaren och duscha och hänga upp lite tvätt. Efter det vila i några timmar innan jobb. Det bubblar må bra känslor i kroppen. Flyter vågen och mår just nu riktigt härligt. När flytet är i luften jo Uggla hade rätt i de raderna. Även om han sjöng om ett annat flyt.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller Alltid just nu.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.