Fikon i Konjak.


En ny dag, men en dag där vädret gjort vår lilla by grå och blöt. Jag som inte gillar snö borde gilla läget. Har jag nu fått stå ut med snö sedan i november hade det väl varit bra att ha snö till efter jul i alla fall. Hoppas det kommer mera snö så vi har till jul.

Julens första dadlar och fikon.

Har smakat på julens första dadlar och torkade fikon. Det är och har alltid varit mitt favoritgodis. Nu smakade dom kanske inte så som det brukar. Men söt-minnet i kroppen, gjorde känslan till det där med att smaka dadlar och Fikon. Har ni ätit fikon i konjak någon gång? Just nu kom jag på att det är extra gott. Kanske får jag köpa mig en konjak och göra ordning med lite Fikon i. Eller måste det vara färska fikon? Det är en perfekt dessert i alla fall. Får se om det går att hitta färska fikon. Hittar jag det ska jag göra lite som en liten konjakdessert.

Julkaka med dadlar och fikon

Förr om åren hade jag ett recept på en kaka med dadlar, fikon och någon spritsort i. Den var guda god. Receptet har försvunnit och jag minns inte hur man gjorde. Det var en arbetskamrat till mig som bakade den en gång och efter det fick jag receptet på kakan. En riktigt god jul kaka. Någon gång på 80 talet gjorde jag den och arbetskamraten hade hittat receptet i ICA kuriren. Arbetskamraten har jag idag inte någon kontakt med och frågan är om hon ens lever längre. Hon var gammal redan då tror jag. Det hade varit som en dröm att hitta receptet igen.

Pantkvitton

Under hela året har vi samlat pantkvitton, hade tänkt att vi skulle ha pengarna till julinhandling. Nu har maken redan handlat allt till julen. Kvittona får istället bli att handla det där i sistaminuten saker eller så får vi handla chokladaskar för pengarna. Dom håller bara i ett år. Jag har tänkt mig lite vegitariska maträtter till vårt julbord. Självklart ska skinkan och allt det andra finnas men, lite extra ska läggas till som är vegetariskt. Det ska bli blomkål i ugnen, Rödkålsallad, brysselkål med rödbetor och feta ost. Grönkålsstuvning ala extra allt. Jag ser mest framemot de vegetariska rätterna. 

Vegetarisk dag.

Har funderat på att införa en vegetarisk rätt i veckan. I höstas gjorde jag en Morotpasta sås till pastan. En rätt som faktiskt var riktigt god, hela familjen åt av och faktiskt tyckte att den var god. Nu väntar jag med spänning på det där blomkålshuvudet i ugn om det kan vara en rätt som kan vara på den vegetariska veckodagen.

Amaryllis

Denna Amaryllis köpte vi för en månad sedan hoppas att den blommar även till jul.

Vi har ju barn som är placerade hos oss. I veckan fick vi en liten julhälsning från socialtjänsten, genom ett presentkort på blomsterlandet. Idag blev det en Amaryllis för presentkortet där till köptes det lite Hyacinter. Det får räcka med julblommor. Kan man spara lökarna till nästa år? Skulle vara kul att se om det går. Hur gör man då? 

Hmm får ta och googla och lära mig om detta. Det lät ganska så enkelt ska kanske ta och göra ett försök.

Nog för idag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller för om framtiden vet vi inget om.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.