En Dag i Livet med Arbete, Familj och Hälsa


Det blir ett sent inlägg idag. Efter en lång arbetsdag åkte jag hem, en resa som gick förbi Uddevalla. Vägen jag brukar ta har en hastighetsbegränsning just nu och i nästan 2.5 mil får man bara köra i 50 km/h. I morse var det dock många som körde fortare, trots smågrus på hela vägen. Jag höll min hastighet för att undvika stenskott och skador på andra bilar. Men tyvärr tänkte inte alla så, och det smattrade illa när de blåste förbi. Så nu väljer jag att köra över Uddevalla de sista dagarna innan semestern.

Arbetsdag och Möten

Idag var det en fullspäckad dag på jobbet med flera möten. Först det vanliga mötet med mina kollegor och sedan ett till med en specialgrupp. Jag åkte hem vid 16.00, genom regn och åska. Jag hade bråttom hem för att hinna till lillflickans avslutning-fest här hemma. Maken var och fotade i kyrkan, och när jag kom hem blev det jordgubbar och glass igen. Både jag och lillflickan älskar verkligen jordgubbar. Efter att ha ätit jordgubbar åkte maken och lillflickan till balen hon skulle på med sina skolkamrater. Hon var så fin i sin klänning.

Ett Paket från Amazon

När maken kom hem igen åkte vi till affären för att hämta ett paket från Amazon. Det var en blodtrycksmätare som jag beställt, för att slippa låna sonens apparat. Jag brukar inte läsa instruktionsböcker, så installationen var lite knepig. Men med makens hjälp blev det enkelt. I alla fall blev det enkelt för mig. Jag satt och tittade på när maken fixade.
Nu har jag en egen blodtrycksmätare och mitt blodtryck har blivit riktigt bra igen. Jag kommer dock behöva ta medicin resten av livet, och det har jag accepterat. Jag har insett att jag är en person som behöver nödvändig medicin.

Klokare med Åldern

Det har inte alltid varit lätt för mig att acceptera medicin. Men med åldern kommer visdom, eller åtminstone lite mer förnuft. Mera sunt förnuft blir det nu. För nu ska jag avsluta detta inlägg för att göra min kväll. Dags för mig att sova eftersom jag ska upp så tidigt i morgon. Börjar kl 7.00, jag har en bit att åka så det blir att gå upp vid fem för att knappt hinna med kaffet innan jag åker. Innan 06,00 i morgon sitter jag i bilen.

Ha en fin kväll.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.