En Dag på Resande Fot


En Lång Men Härlig Resa

Resan igår gick smidigt, även om barnen tyckte att det var en aning långt. Vi hade gott om tid, så det var ingen stress. Att hitta en bra badsjö längs vägen visade sig vara en utmaning, men till slut hittade vi en sjö ungefär en halvtimme från vår destination. Där stannade vi bilen, tog ett uppfriskande dopp och åt lunch. Min make tillredde pyttipanna medan vi badade.

En affär vi aldrig igen besöker.

Vi stannade också vid en affär i Borås innan badet för att handla bröd. Den affären kommer vi inte besöka igen – dåligt brödsortiment och ännu sämre service. Tre kassor men ingen var öppen. De förväntade sig att man skulle skanna själv, ingen brydde sig om att kön för expedit hjälp växte. När jag ville växla pengar sa den jag frågade, att hon inte kunde göra det. Nåväl, nu vet vi vilken affär vi ska undvika nästa gång.

Äventyr på Campingen

När vi väl kom till campingen var det en utmaning att hitta vår plats – det var riktigt dåligt utmärkt. När vi till slut hittade den, blev vi väldigt besvikna. Lyckligtvis kunde vi byta till en plats bredvid den vi hade valt. Första varvet runt campingen var också en besvikelse. Oklippt gräs, dåligt markerade platser och vad vi trodde skulle vara en lekplats visade sig vara några fallfärdiga hus från en cowboystad.

Lek och Lärdomar

Vi köpte pistoler till småbarnen och jag hoppades att de skulle tycka att det var roligare nästa dag. När vi kom tillbaka till vår plats var det fullt med barn som lekte Cowboys bland husen. Våra barn trevade försiktigt dit och sedan såg vi inte röken av dem på hela kvällen. Bara några få sekunder när de laddade sina pistoler. Ett 20-tal ungar sprang runt och sköt på varandra.

Vår yngsta dotter, som vi hade tvingat med på resan, satt till en början inne i husbilen med sin mobil. Efter en stund, när hon hörde hur roligt de andra barnen hade det, kom hon först ut och satt med oss under markisen. Sen, när hon såg hur roligt det var, sa hon att hon skulle kolla till småbarnen. Därefter försvann hon också in i leken. ”Det bor nog ett litet barn i mig med,” sa hon när hon kom tillbaka för att dricka lite vatten.

En Donjodunk med vatten är nödvändigt att ha med på våra resor alltid.

Kvällsrutiner och Morgonro

När klockan närmade sig 22 tog vi barnen till servicehuset för att duscha av all sand. Efter tandborstningen låg de i säng inom 15 minuter, helt utmattade efter en hel eftermiddag och kväll med lek och spring. Nu, kl. 06:38, är det bara jag och lilla Emilia som är vakna. Jag sitter med en kopp kaffe och datorn i knät, medan Emilia kollar på sin mobil. Om en liten stund ska jag börja göra mackor till oss för vår dag bland alla cowboys och lurendrejare.

Ha en fin dag, nu ska våran dag börja. Det blev tid till att skriva ett inlägg idag med.


Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu igår finns inte här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

#Familjesemester #Barnlek #Campingäventyr #Cowboystad #Badsjö #Pyttipanna #DåligService #Borås #OklipptGräs #Pistoler #SandigDusch #Morgonkaffe


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.