En Morgon Under Paviljongen


Idag vaknade jag upp under paviljongen. Klockan fyra i morse vaknade jag inne i sängen. Det var för varmt inne, vilket gjorde att jag tog mitt täcke och la mig under taket här ute. Det var en härlig känsla att vakna upp här, även om jag vaknade på tok för sent. Jag hann inte till badet som mina badsystrar har klockan halv åtta. Jag får åka dit senare idag för bada ska jag.

Hemresan från High Chaparral

Igår åkte vi hem från High Chaparral, fulla av äventyr vilket gjorde oss trötta. Hemresan åkte barnen med Malou i vår lilla bil, medan jag och maken åkte själva i husbilen. Vi stannade till i Ulricehamn för att köpa bröd eftersom de hade ett större utbud än Ica i Borås. Innan vi kom hem svängde vi förbi Uddevalla för att hämta mina nya glasögon.
glasögonen sitter kanske lite för hårt, men känslan av att ha solglas som anpassar sig efter ljuset är fantastisk. Jag är helnöjd med de nya glasögonen. Väl hemma packade vi ur det som behövdes och såg till att husbilen hade ström från uppfarten för kylskåpet. Tvätten blev tvättad och idag ska nya sängkläder på plats i bilen.

Planer För Nästa Resa

Efter att ha förberett husbilen är vi redo för nästa resa igen. Vi hade tänkt oss en tur till Norge, men eftersom vädret ser dåligt ut blir det istället en resa mot Västervik nästa vecka.

En Tråkig Nyhet för Färgelanda

Igår möttes vi av en tråkig nyhet som påverkar många här i Färgelanda. IAC, ett stort företag i kommunen, har begärt sig själva i konkurs. IAC, eller International Automotive Components Group, är en global tillverkare av komponenter och system för fordonsindustrin. Företaget tillverkar bland annat inredningsdetaljer, instrumentpaneler, dörrpaneler och golvsystem för bilar. IAC har anläggningar runt om i världen och arbetar med flera av de största biltillverkarna.

Många av våra grannar arbetar där och står nu inför arbetslöshet. Våra grannar mitt emot oss köpte sitt hus för ett år sedan, på grund av sina jobb på IAC. Nu hotas deras framtid, liksom många andra som arbetar där eller för företag som är underleverantörer till IAC. Detta kommer att bli ett hårt slag för hela kommunen, särskilt med tanke på hur regeringen planerar att förändra arbetslöshetsförsäkringen.

Positiva Förändringar i Livet

Ibland när en dörr stängs, öppnas en annan. Min son sökte jobb på IAC i vintras, men fick det inte. Idag ser vi att det var meningen. Han fick istället ett jobb på ett annat företag. Min man blev headhuntad av IAC för några år sedan, valde att tacka nej och är kvar på sitt jobb som han älskar.
Även på mitt jobb skedde förändringar för ett år sedan. Förändringar som ingen ville ha. Men idag, när vi står på andra sidan, då inser i alla fall jag att det var till det bättre. Jag har en ny chef som är fantastisk på sitt jobb och nya kollegor som jag trivs utmärkt med. Jag älskar mitt jobb nu mer än någonsin och känner mig som fisken i vattnet med både chefer, kollegor och våra klienter.

Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu jigår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

# MorgonUnderPaviljongen #HighChaparral #Husbilsresor #NyaGlasögon #Färgelanda #LivetsFörändringar #PositivaFörändringar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.