paus i åkandet, Bauhaus, Hylla till LVL^2, räk- och kräftfrossa och stormiga väder


Vi har tagit en välbehövlig paus i åkandet. Många mil har det blivit och många upplevelser har vi samlat på oss. Igår tog vi den vanliga bilen och åkte in till stan för att hitta på något nytt. Under vår färd kom vi på att vi kunde passa på att köpa de saker vi behöver för vår hylla till Lvl^2, något vi har pratat om ett tag. Maken ringde sonen för att få de exakta måtten till hyllan.

BauHaus och lite krokar.

Inne på BauHaus hittade vi precis det vi sökte. Vi köpte en vit hylla, fyra beslag och en krok med fyra hängen att sätta under hyllan. När vi kom hem igen insåg jag att vi borde ha köpt fler krokar för att kunna hänga koppar. Dumt att komma på det i efterhand, men sådant är livet ibland. Rom byggdes inte på en dag, och inte heller vår hylla. De där krokarna kan vi alltid köpa en annan gång. Jag tror att vi idag kommer att färdigställa hyllan, även om den blir utan kopparkrokarna tills vidare.

Räk- och kräftfrossa

Jag glömde berätta om vår räkfrossa igår. Jag och maken hade dukat upp i paviljongen med lite bröd, räkor och kräftor. Självklart var vår lilla lillekatt med oss där ute. Så fort han känner doften av skaldjur blir han som en tokig hund. Även denna gången blev han det. Jag var snål med mina kräftor till katten. Han fick äta sådant som jag inte åt. Huvudet fick kattskrället smaska på. Men när maken blev mera givmild än vad jag var, då dög plötsligt inte mina kräftor längre. Han till och med lämnade kvar kräftorna när han fått de goda räkorna. Den där katten är verkligen bortskämd. Nåja, jag uppskattade mina kräftor och maken och katten får gärna hålla sig till sina räkor. Jag gillar kräftorna mycket mer.

Stormens ankomst och förändrade planer

Stormen har nu kommit till vår lilla by. Idag känner jag tacksamhet över att vi gjorde ordning i paviljongen så gott vi kunde, för det blåser så kraftigt att jag blir rädd. Att åka och bada idag var inte ens ett alternativ när jag vaknade. Det blåser för mycket för att jag ska våga utsätta mig eller bilen för de risker som skulle kunna uppstå. Istället kanske jag målar en tavla i källaren eller gör något annat inomhus. När stormen lugnat sig lär vi få plocka upp saker utomhus som vinden har spritt omkring. Jag känner alltid en viss olust när det blåser så här kraftigt. Vindar som far runt gör mig lite orolig.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu. igår finns inte längre här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.